Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 9:52:15 μμ
Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2007 05:23

Δίωρο κλείσιμο των καταστημάτων την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, από 9 έως 11 το πρωί

Σε δίωρο συμβολικό κλείσιμο των καταστημάτων του Κιλκίς προχωρά για την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, από τις 9 έως τις 11 το πρωί, ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις της Συνομοσπονδίας για το ασφαλιστικό.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου, σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως «παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις που αφορούν το μείζων θέμα του ασφαλιστικού.

Συμμετέχει στις έκτακτες συναντήσεις τόσο στην Ομοσπονδία, όσο και στην ΕΣΕΕ δια του προέδρου του.
Επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό, καθότι κρίνεται το μέλλον του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος και της σύνταξης όλων των εμπόρων, αποφάσισε τα ακόλουθα:
Υιοθετεί τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας και της ΕΣΕΕ για:
1. Την αποχή της ΕΣΕΕ από το διάλογο για το ασφαλιστικό, πριν ικανοποιηθούν από την κυβέρνηση τρεις προϋποθέσεις:
- Να παρουσιάσει τις προτάσεις της συνολικά για τις μεταρρυθμιστικές προθέσεις της, σύμφωνα με το περιεχόμενο των τριών κύκλων συζήτησης στη Βουλή
- Να αποσαφηνίσει με ξεκάθαρο και σαφή τρόπο την έννοια των «ΤΡΙΩΝ ΔΕΝ», που αποτελεί την προμετωπίδα του μεταρρυθμιστικού της προγράμματος
- Να δεσμευτεί και να παρουσιάσει σχέδιο Νόμου για τη χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ, με ανάλογο ποσοστό μέσω του προϋπολογισμού κατά το πρότυπο του ΙΚΑ.
2. Την έναρξη κινητοποιήσεων και διεκδικήσεων με αίτημα την προώθηση ενός εκσυγχρονιστικού σχεδίου για τον ΟΑΕΕ και τη λήψη άμεσων μέτρων, που θα διασφαλίζουν την σε βάθος χρόνου βιωσιμότητα του ταμείου και την παροχή αξιοπρεπών συντάξεων και υπηρεσιών υγείας.
ΩΣ ΠΡΩΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΘΗΚΕ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ 12/12/2007, ΜΕ ΔΙΩΡΟ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ,  ΑΠΟ ΤΙΣ  9 Π.Μ. ΕΩΣ ΤΙΣ 11 Π.Μ. ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΦΙΣΑΣ ΤΗΣ ΕΣΕΕ ΣΤΙΣ ΠΡΟΘΗΚΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ.
3. Τη σύγκληση έκτακτης ΓΣ της ΕΣΕΕ στις 27 Ιανουαρίου 2008.
4. Την προώθηση της πρωτοβουλίας της ΕΣΕΕ και των οργανώσεων των Κοινωνικών Εταίρων, για τη διεύρυνση της δυνατότητας διεξαγωγής ενός ουσιαστικού κοινωνικού διαλόγου, μεταξύ των ανθρώπων της εργασίας για την προστασία και την προοπτική του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας.
Οι έμποροι θέλουμε ένα ταμείο μεγάλο και ισχυρό, υγιές και ικανό να εγγυηθεί στους συναδέλφους την ασφάλισή τους, την περίθαλψή τους, τη σύνταξή τους και είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε και να το διεκδικήσουμε».