Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 2:46:03 μμ
Πέμπτη, 16 Μαϊος 2024 11:56

Δωρεάν κατασκηνωτικό πρόγραμμα για τα ΑμεΑ από τον Δήμο Κιλκίς

Δωρεάν διακοπές σε θερινή κατασκήνωση προσφέρει σε άτομα με αναπηρία ο Δήμος Κιλκίς δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ψυχαγωγηθούν αλλά και να αλλάξουν παραστάσεις επιδρώντας θετικά στο ξέγνοιαστο περιβάλλον των διακοπών.

Η υλοποίηση του κατασκηνωτικού προγράμματος για τα ΑμεΑ εγκρίθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, ύστερα από εισήγηση της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Αικατερίνης Γιαννακούλα - Ζιούτα.

Η περίοδος φιλοξενίας στην κατασκήνωση είναι από τα τέλη Αυγούστου μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου και περιλαμβάνει εννέα διανυκτερεύσεις.

Στο πρόγραμμα κατασκηνώσεων φιλοξενίας  μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, ηλικίας 6 έως 50 ετών που είναι εγγεγραμμένοι σε φορείς παροχής υπηρεσιών προς ΑμεΑ του Δήμου Κιλκίς (ΚΔΑΠ -ΜεΑ Δήμου Κιλκίς, Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς, ‘’Βηματίζω’’, ‘’Ιππόκαμπος’’) και είναι κάτοικοι του Δήμου. Η συμμετοχή τους θα γίνει βάσει μοριοδότησης και θα προκριθούν ΑμεΑ άπορα ή με χαμηλά εισοδήματα, ΑμεΑ από πολυτεκνικές οικογένειες καθώς και μονογονεϊκές οικογένειες των ΑμεΑ.

Η δαπάνη παραμονής των ΑμεΑ και των συνοδών τους στη θερινή κατασκήνωση θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από πόρους του Δήμου.

Λεπτομέρειες για τον τόπο επιλογής και τις αιτήσεις συμμετοχής στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα φιλοξενίας των ΑμεΑ  θα ανακοινωθούν προσεχώς.