Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024, 12:46:55 μμ
Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2007 05:09

Δόθηκε λύση για τα ΕΛΤΑ Μουριών

Παρατείνεται η λειτουργία του υποκαταστήματος ΕΛ.ΤΑ Σ.Σ. Μουριών ύστερα από παρέμβαση που άσκησαν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης και ο Δήμαρχος Μουριών Σάββας Αργυρόπουλος στον Πρόεδρο των ΕΛ.ΤΑ κ. Άγγελο Μπρατάκο.
Ο κ. Κιλτίδης επικοινώνησε με τον πρόεδρο των Ελληνικών Ταχυδρομείων, την Τρίτη 16 Οκτωβρίου και έλαβε τη δέσμευση ότι θα συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του τοπικού γραφείου στο Σ.Σ. Μουριών.

 Για την καλύτερη ανάπτυξη της υπηρεσίας προκρίνεται από την κεντρική διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ το μοντέλο  λειτουργίας του τοπικού γραφείου και εκ παραλλήλου η λειτουργία ιδιωτικού πρακτορείου που θα παρέχει υποστηρικτικές δράσεις στο πλαίσιο της βελτίωσης των ταχυδρομικών υπηρεσιών για τους κατοίκους της περιοχής.

Η αντίδραση
Αργυρόπουλου
Υπενθυμίζουμε πως η πρώτη αντίδραση για την πρόθεση των ΕΛΤΑ να κλείσουν το τοπικό γραφείο ήρθε από το δήμαρχο Μουριών Σάββα Αργυρόπουλο, ο οποίος μετά την επικοινωνία του με τον κ. Μπρατάκο είχε επαφή και με τον περιφερειακό διευθυντή κ. Μπαλή, από τον οποίο ζήτησε και πήρε  γραπτή διαβεβαίωση για τη λειτουργία του γραφείου. Στην πρώτη ανακοίνωση-αντίδρασή του ο κ. Αργυρόπουλος σημείωνε:
“Η Δημοτική αρχή και οι κάτοικοι του Δήμου Μουριών είναι αντίθετοι με την απόφαση της διοίκησης των ΕΛΤΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για το κλείσιμο του τοπικού γραφείου στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Σ.Σ. Μουριών και την μετατροπή του σε πρακτορείο.
Εκτιμούμε ότι πρόκειται περί μεθοδευμένου σχεδίου, το οποίο βασίζεται σε καθαρώς οικονομιστικά δεδομένα, αγνοώντας ότι η περιοχή μας είναι μια ευαίσθητη ακριτική περιοχή, η οποία εξυπηρετείται ως σήμερα με άψογο τρόπο και μειωμένο κόστος λόγω της λειτουργίας του χωρίς οικονομική επιβάρυνση σε χώρο του δημοτικού μεγάρου, από την υφιστάμενη κατάσταση.
Διαμαρτυρόμεθα έντονα προς τη διοίκηση των ΕΛΤΑ για αυτή την άδικη συμπεριφορά έναντι των δημοτών μας και διακηρύττουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι θα πράξουμε το ανθρωπίνως δυνατόν προκειμένου να αποτρέψουμε αυτή την δυσάρεστη προοπτική, καθώς δεν υφίσταται ουσιαστικός λόγος”.