Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024, 2:55:54 μμ
Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2023 22:08

Δρόμος Ν. Σάντα-κόμβος Ασσήρου: Αναζητούν συμφωνία με την ΙΝΤΡΑΚΑΤ. Λύση μέσω Μητσοτάκη;

Όταν, Ιούλιο μήνα, αποφασίστηκε με την αποφασιστική παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η έκπτωση του εργολάβου από το πολύπαθο έργο του δρόμου Νέας Σάντας-κόμβος Ασσήρου είχαμε προαναγγείλει από τις ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ότι η ανάθεση του έργου στη δεύτερη μειοδότρια ΙΝΤΡΑΚΑΤ θα γινόταν περί τα τέλη του έτους.


Μπήκαμε για τα καλά στον Νοέμβριο κι ακόμα δεν έχουν τελειώσει οι διαδικασίες για την επιμέτρηση – καταγραφή του εναπομείναντος έργου, ώστε να υπογραφεί, εφόσον συμφωνήσει και η μειοδότρια εταιρεία, η ανάθεση σε αυτήν για την αποπεράτωση του έργου, γράφει η ΠΡΩΙΝΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ.
Εφόσον συμφωνήσει λοιπόν η δεύτερη μειοδότρια, διότι δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Το έργο δημοπρατήθηκε το 2010 και προφανώς καμιά εταιρεία δεν θα δεχθεί να εκτελέσει σήμερα έργο με τιμές του 2010. Διότι απλά θα ισοδυναμεί με δωρεά και δεν συνηθίζουν οι τεχνικές εταιρείες να υλοποιούν δωρεάν μεγάλα έργα.
Επομένως κι αυτό είναι σε γνώση όσων κινούνται περί το έργο, η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας οφείλει να βρει τον τρόπο ώστε η ανάθεση να γίνει με οικονομικούς όρους (τιμές) αποδεκτούς και από την εταιρεία.
Το θέμα είναι σε γνώση και της συντονίστριας του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Έλενας Σώκου η οποία πρόσφατα συζήτησε τις εξελίξεις περί το έργο αλλά και όσα άλλα εκκρεμή θέματα της Π.Ε. Κιλκίς με τον Αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη σε επίσκεψή της στο Κιλκίς.
Και το συνεχιζόμενο ενδιαφέρον του πρωθυπουργού καθώς και η εκ του σύνεγγυς παρακολούθηση – εποπτεία των εξελίξεων αποτελεί ίσως τη μόνη εγγύηση πως το έργο τελικά θα ολοκληρωθεί.
Κα δεν θα χρειαστεί να επιστρέψει του δαπανηθέντες πόρους στην Ε. Ένωση η χώρα μας ούτε να το αποπερατώσει με εθνικούς πόρους.

Πολυμέσα