Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024, 10:21:40 μμ
Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2008 10:19

Δ.Σμιδάκης : Έγκαιρη παρέμβαση στην αντιμετώπιση του χιονιά

 Μισή μόλις ώρα μετά την έναρξη της χιονόπτωσης, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, τα συνεργεία του Δήμου Πολυκάστρου έπιασαν δουλειά με αλατιέρες και γκρέιτερ σε όλους τους οικισμούς του Δήμου, αντιμετωπίζοντας έγκαιρα και αποτελεσματικά τα προβλήματα με τη χιονόπτωση και τις χαμηλές θερμοκρασίες που ακολούθησαν.
Συνολικά συγκροτήθηκαν επτά συνεργεία, που την πρώτη βραδιά εργάσθηκαν μέχρι τα μεσάνυχτα, σε ξεχωριστούς τομείς, με τη συμμετοχή και ιδιωτών εργολάβων, έτσι όπως έγκαιρα σχεδιάστηκε από το Δήμο η αντιμετώπιση έκτακτων καιρικών συνθηκών.
Η παρέμβαση των συνεργείων συνεχίστηκε και τη δεύτερη ημέρα της κακοκαιρίας και στα σημεία όπου η παγωνιά δημιουργούσε προβλήματα, ενώ η ΔΕΣΕ είχε την ευθύνη και το συντονισμό για την αντιμετώπιση της κατάστασης στη νέα και παλιά εθνική οδό.
Η συντονισμένη προσπάθεια του Δήμου είχε σαν αποτέλεσμα να παραμείνει ανοιχτό όλο το οδικό δίκτυο των οικισμών, καθώς και οι προσβάσεις σε κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής.
Σε ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Πολυκάστρου Δημήτρης Σμυδάκης ευχαριστεί όλους όσους συμμετείχαν στην προσπάθεια αυτή, υπαλλήλους και ιδιώτες, συμβάλλοντας στην έγκαιρη αντιμετώπιση της κακοκαιρίας.