Κυριακή, 14 Απριλίου 2024, 2:43:17 μμ
Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2024 09:05

Δυναμικά, συλλογικά και αισιόδοξα

Καλά ξεκίνησε, καλά πορεύεται και καλά θα συνεχίσει μέχρι τέλους, το έργο της η νέα Διοίκηση της Τοπικής Κοινότητας Λιμνοτόπου, των Καβαλιωτών του Δήμου μας.

 

Για την ιστορία της ανέγερσης του Κοινοτικού καταστήματος Λιμνοτόπου.

 

Ο λαός μας λέει "η καλή ημέρα, από το πρωί φαίνεται".

 

  Δυναμικά, συλλογικά και με αισιοδοξία η νέα Διοίκηση με Πρόεδρο την δυναμική αγρότισσα από την Σιταριά, την κα Μαρία Κρίτη και άξιους συνεργάτες, την κα Ευαγγελία Οικονόμου από το Λιμνότοπο και τον κο Χρήστο Μ. Βαφειάδη από την Νέα Καβάλα(70) θα εργασθεί με όλες τις δυνάμεις για την κοινωνική, την πολιτιστική και την οικονομική ανάπτυξη όλων των οικισμών της Κοινότητας Λιμνοτόπου.

 

   Το χρωστάνε στους πατεράδες και στους παππούδες τους, σε όλους αυτούς (200 οικογένειες) που ακριβώς πριν 90 χρόνια (1934), εγκαταστάθηκαν και αποκαταστάθηκαν γεωργικά, στα αποξηραθέντα εδάφη των λιμνών Αρτζάν - Αματόβου, στους 3 νέους οικισμούς της Νέας Καβάλας, του Χρυσοκάμπου και της Σιταριάς, καθώς και στον και τον προϋπάρχοντα οικισμό του Βάρδενου(Λιμνοτόπου), όπου υπήρχε και Σιδηροδρομικός Σταθμός(1872-1944).

    Η καλή αρχή, πρώτη εκδήλωση, έγινε με επιτυχία ανήμερα των Θεοφανείων, στη Νέα Καβάλα.

Προσφορές κεράσματα από τον Δήμο και κατοίκους των οικισμών.

Τα κρασιά είναι προσφορά της κας Άννας Σακαλάκη " Οινοποιείον Πλαγίων Παιονίας".   

Όλα έτοιμα πλήθος κόσμου και έξω από το Κοινοτικό κατάστημα.

   Η δεύτερη εκδήλωση με ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία, συμμετοχή εκπροσώπων του Δήμου και Πολιτιστικών φορέων και πλήθος κόσμου ἐγινε την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου στις 11:00 το πρωί στο Κοινοτικό Κατάστημα της Κοινότητος στο Λιμνότοπο.

Ο Πατήρ-Τριαντάφυλλος τελεί τον Αγιασμό και στη συνέχεια ευλογεί την Βασιλόπιτα.

   Εκεί έγινε Αγιασμός από τον Αιδεσιμότατο Πατέρα-Τριαντάφυλλο, εφημέριο των Ιερών Ναών Αγίου Γεωργίου Λιμνοτόπου και Κοιμήσεως Της Θεοτόκου του οικισμού Σιταριάς, καθώς και κοπή Βασιλόπιτας από την Πρόεδρο της Κοινότητας Λιμνοτόπου κα Μαρία Κρίτη.

Κοπή Βασιλόπιτας από την Πρόεδρο της Κοινότητος κα Μαρία Κρίτη.

 

   Μετά το τελετουργικό, η κα Πρόεδρος, ευχαρίστησε , τους εκπροσώπους του Δήμου των Πολιτιστικών Φορέων και όλο τον κόσμο για την παρουσία τους, όλους όσους βοήθησαν για την απόλυτα επιτυχημένη εκδήλωση στο κατάμεστο Κοινοτικό κατάστημα του Λιμνοτόπου και διαβεβαίωσε όλους ότι μαζί με τους δύο συμβούλους - συνεργάτες θα εργαστούν με όλες τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη των οικισμών με τη βοήθεια βεβαίως της Δημοτικής Αρχής.

 

  Μετά την κυρία Πρόεδρο, χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιδήμαρχος, κος Αθανάσιος Τζούρτζος που βοήθησε οικονομικά την εκδήλωση και υποσχέθηκε στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων του Δήμου να στηρίξει κάθε προσπάθεια και πρόταση, που στοχεύει στην ανάπτυξη των οικισμών.

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κος Αθανάσιος Τζούρτζος απευθύνει χαιρετισμό και υπόσχεται στήριξη έργου της νέας Διοίκησης της Κοινότητος Λιμνοτόπου.

 

  Για την ιστορία της Κοινότητος Λιμνοτόπου και την συμβολή της στο να γίνει Δήμος η κοινότητα Πολυκάστρου ύστερα από ομόφωνη απόφαση του τότε Κοινοτικού Συμβουλίου, με Πρόεδρο τον αλησμόνητο Γιάννη Συμεωνίδη το 1986 (εθελούσια συνένωση όμορων Κοινοτήτων), με συνέπεια τον Οκτώβριο του 1986 να πραγματοποιηθούν οι πρώτες Δημοτικές εκλογές, αναφέρθηκε ο γράφων, επίτιμος Πρόεδρος των "Ακριτών" Πολυκάστρου και υποψήφιος Δήμαρχος τότε.

 

   Οι πρώτοι εκλεγμένοι Δημοτικοι Σύμβουλοι της Κοινότητας Λιμνοτόπου ήταν με τον εκλεγέντα Δήμαρχο (+)Χρήστο Παπαδόπουλο ήταν οι (+)Χάρης Μαυρομάτης από Σιταριά και (+) Δημήτρης Τσομπανίδης από Νέα Καβάλα και με τον γράφοντα ο (+) Νίκος Χατζηβαρίτης από Σιταριά και ο (+) Γιάννης (Γιαννίκος) Παπαδόπουλος από τη Νέα Καβάλα, μετά την παραίτηση του αρχηγού του 3ου συνδυασμού (+) Νίκου Στάμου την θέση του κατέλαβε ο (+) Κώστας Χαϊλάζης με καταγωγή από Χρυσόκαμπο.

 

   Για τον εορτασμό των 90 χρόνων της εγκατάστασης των Καβαλιωτών στο Δήμο μας, ζήτησε τη στήριξη του Δήμου γι αυτό το ιστορικό γεγονός και δήλωσε παρών ο ίδιος σε ότι χρειαστεἰ και πρότεινε πέρα από τις εκδηλώσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν στο Λιμνότοπο τον Μάιο, στη Νέα Καβάλα τον Ιούλιο και στη Σιταριά τον Αύγουστο σε συνδυασμό με τον εορτασμό των Ιερών Ναών των οικισμών αυτών, να εκδοθεί ένα λεύκωμα με πληροφοριακό και φωτογραφικό υλικό για την ιστορία των οικισμών αυτών.

Απο δεξιά Αθανάσιος Τζούρτζος, Δημήτρης Μουτσάκης, Κύρος Καλαβάζης, Γαρυφαλλιά Καρβουνιάρη κ.α.  

Δυναμικό παρόν των Πλαγίων-Παιονίας, με τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου "Αγία Παρασκευή" και μέλη του Δ.Σ.

 

   Το παρόν τους στην επιτυχημένη από κάθε άποψη εκδήλωση, έδωσαν οι Αντιδήμαρχοι κος Αθανάσιος Τζούρτζος(οικονομικών), κος Κύρος Καλαβάζης(πολιτισμού-αθλητισμού), ο Συμπαραστάτης του Δημότη κος Αιμίλιος Δεβετζόπουλος , ο Δημοτικός Σύμβουλος και προηγούμενος Πρόεδρος της Κοινότητος Λιμνοτόπου κος Λάμπρος Σκαντζούρης , ο Πρόεδρος της Κοινότητος των Πλαγίων κος Δημήτρης Μουτσάκης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών " Ευκράντη" κα Γαρυφαλλιά Καρβουνιάρη, ο Πρόεδρος του Νέου Πολιτιστικού Συλλόγου Πλαγίων "Η Αγία Παρασκευή" κος Δημήτρης Μυτικάκης, το μέλος του Νέου Δ.Σ. Του συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών Πολυκάστρου και βετεράνος αθλητής στίβου κος Κώστας Χαμουρούδης και πλήθος κόσμου που κατέκλυσαν το Κοινοτικό κατάστημα του Λιμνοτόπου.

 

Ο γράφων με την Πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών "Ευκράντη" κα Γαρυφαλλιά Καρβουνιάρη και την Πρόεδρο της Κοινότητος Λιμνοτόπου κα Μαρία Κρίτη.

Δυναμικά, συλλογικά και με αισιοδοξία πορεύεται η Διοίκηση της Κοινότητος Λιμνοτόπου.

Ευχόμεθα ολόψυχα καλή επιτυχία στο έργο τους.

* Η εθιμοτυπική Βασιλόπιτα ήταν προσφορά του Τεχνικού Γραφείου Παναγιώτη Μαυρομάτη με καταγωγή απο τη Σιταριά.

Βασίλης Αθανασιάδης