Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024, 9:45:09 μμ
Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2007 13:27

Δυναμική η συμμετοχή αντιπροσώπων από το Κιλκίς.

Μαζική και δυναμική ήταν η συμμετοχή αντιπροσώπων από το νομό Κιλκίς στο συνέδριο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΟΕ), για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής που έγινε στην Αθήνα στις 24 και 25 του Νοέμβρη.

Συνολικά συμμετείχαν οι εξής αντιπρόσωποι από δέκα συλλόγους του νομού μας:
Ξανθόπουλος Κώστας, Λαβασάς Θανάσης, Παυλίδης Ηλίας και Κοντοζίδης Πολύκαρπος από τους Αργοναύτες, Νίκος Κωνσταντινίδης από το Χωρύγι, Αντωνιάδης Σάββας, Σιδηροπούλου Παναγιώτα και Αντωνιάδης Γιώργος από Φύσκα, Αμοιρίδης Δημήτρης από Επτάλοφο,
Ιακωβίδης Νίκος από Χέρσο, Σαπαλίδου Σοφία και Μουχτάρης Γειώργος από Σ.Σ. Μουριές. Κοσμίδου Ναταλία, και Παπαδοπούλου Όλγα από Λεβεντοχώρι.
Από το δήμο Πολυκάστρου πήρα μέρος οι: Παπαδόπουλος Γιάννης, Αποστολίδης Ηρακλής, Ευδυμιάδης Μενέλαος, Παπαδόπουλος Σάββας, Αμανατίδης Γαβριήλ, Βαφειάδης Κώστας, Βαφειάδης Χρίστος, Ασλανίδης Ιορδάνης και Παπαδόπουλος Δημήτρης.
Ο απολογισμός δράσης του απερχόμενου Δ.Σ. που έγινε από τον πρόεδρο της ΠΟΕ, Παρχαρίδη Γιώργο. Hταν ευκρινής, περιεκτικός και πλούσιος σε δράση.
Συγκεκριμένα είπε ότι: «Όσα έγιναν στα τρία αυτά χρόνια της διοίκησής μας δεν έγιναν σε ογδόντα χρόνια. Κάτω από την ομπρέλα της ΠΟΕ στεγάζονται σήμερα 349 σύλλογοι και οι αντιπρόσωποι με δικαίωμα ψήφου υπερβαίνουν τους εξακοσίους είκοσι, από τα τέσσερα γεωγραφικά όρια του ελληνικού ορίζοντα. Η Ομοσπονδία μας χωρίζεται σε πέντε μεγάλα τμήματα που καλύπτουν όλη την Ελλάδα με τα νησιά μαζί.
Οι στόχοι που θέσαμε και που παλέψαμε να πετύχουμε συμπυκνώνονται στους παρακάτω: 1) Η διεθνής Αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. 2) Η εισαγωγή της Ιστορίας του ποντιακού ελληνισμού σε ευρύτερη έκταση σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. 3)Η αλλαγή του διοικητικού καθεστώτος του Ιερού Ιδρύματος της Παναγίας Σουμελά. 4) Τα προβλήματα των νεοπροσφύγων συμπατριωτών μας. 5)Η διατήρηση της ποντιακής διαλέκτου. 6) Πολιτισμός Παράδοση. 7) Ανταλλάξιμη περιουσία.8) Καθιέρωση ως θεσμού του πανελλαδικού φεστιβάλ των ποντιακών χορών και της συνδιάσκεψης της νεολαίας της ΠΟΕ».
Στη συνέχεια απάντησε για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στο καθένα από τα οχτώ παραπάνω θέματα, γεγονός που κατέδειξε τη δυναμική που έχει η ΠΟΕ ως θεσμός με την πλούσια και μελετημένη δράση της.
Ακολούθησε ι οικονομικός έλεγχος και κατόπιν έγιναν ερωτήσεις και εισηγήσεις μέχρι αργά το Σάββατο βράδυ.
Την Κυριακή έγιναν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και Εξελεγκτικής Επιτροπής. Αξίζει να σημειωθεί ότι υποψήφιος για το Δ.Σ. από το νομό μας ήταν ο Γιάννης Παπαδόπουλος από το Πολύκαστρο ο οποίος και εξελέγη, λαμβάνοντας 98 ψήφους.
Επίσης στη 15μελή επιτροπή Νεολαίας της ΠΟΕ έχουν εκλεγεί νωρίτερα οι: Πολύκαρπος Κοντοζίδης, αντιπρόεδρος και Αντωνιάδης Γιώργος ως μέλος.