Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024, 4:40:58 πμ
Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024 21:43

Δυο απατεώνες ξεγέλασαν ηλικιωμένη στο Κιλκίς και της πήραν 7.750 ευρώ

Σήμερα Πέμπτη το μεσημέρι με το γνωστό κόλπο της δήθεν εγχείρησης συγγενικού προσώπου.

Το τηλέφωνο χτύπησε στις 12 το μεσημέρι σήμερα στο σπίτι της 84χρονης γυναίκας που ζει μόνη της σε κατοικία στην περιοχή της Πυροσβεστικής.

 

«Η νύφη σου χτύπησε και χρειάζεται επειγόντως εγχείρηση. Είμαι ο διευθυντής του Νοσοκομείου και θα φροντίσω να γίνει καλά. Αλλά μην πείτε σε κανέναν τίποτα γιατί καταλαβαίνετε είναι λίγο παράνομο αυτό…» ενημέρωσε την αναστατωμένη γυναίκα ο ένας εκ των απατεώνων.

Καλά ποιος την πήγε στο Νοσοκομείο; τόλμησε να ρωτήσει η ηλικιωμένη;

Ο ετοιμόλογος απατεώνας είχε την απάντηση πρόχειρη

«Ο γιός σας την έφερε στο Νοσοκομείο…»

«Δώστε τον να του μιλήσω» ζήτησε η γιαγιά.

Δεν μπορείτε τώρα, είναι στην εντατική από το σοκ που έπαθε..» έδωσε το τελειωτικό χτύπημα ο απατεώνας.

Και κάπως έτσι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του eidisis.gr, ξεκίνησε το μαρτύριο της γιαγιάς την οποία είχε συνεχώς απασχολημένη στο τηλέφωνο ο απατεώνας, για να μην έχει χρόνο να τηλεφωνήσει σε κάποιον γνωστό της ή στη αστυνομία ή …

Κάποια στιγμή μάλιστα ανέλαβε δράση η δεύτερη απατεώνισσα. Προσποιούμενη τη νύφη ζητούσε με κλάματα από τη γιαγιά να τη σώσει!

Αυτά τα τραγικά συνέβησαν μεσημέρι Πέμπτης στο Κιλκίς.

Ο απατεώνας, ο διευθυντής του Νοσοκομείου όπως παρουσιάστηκε, είχε έτοιμη την πρόταση: Θα έρθει κάποιος κάτω από το μπαλκόνι σου, να του πετάξεις τα λεφτά…

Ώρες μετά, με την τηλεφωνική γραμμή πάντα ανοιχτή, παρουσιάστηκε κάτω από το μπαλκόνι της γιαγιάς η γυναίκα συνεργός. Η εικόνα της παρέπεμπε σε περιθωριακό άτομο, αλλά η γιαγιά ήταν σε κατάσταση σοκ: έπρεπε να σώσει τη νύφη της!

Πέταξε ό,τι κρατούσε στο σεντούκι της για ώρα ανάγκης. Όπως πάμπολλοι ηλικιωμένοι κάνουν. Το σύνολο 7.750 ευρώ. Ακόμα και το πενηντάρικο που φύλαξε για τη Λαϊκή του Σαββάτου το έβαλε στη σακούλα και το πέταξε από το μπαλκόνι.

Κι ύστερα η δεύτερη πράξη της απάτης. Το τηλέφωνο πάντα ανοιχτό κι ο διευθυντής να απασχολεί συνεχώς τη γιαγιά για κερδίσει χρόνο για τη διαφυγή του από το Κιλκίς.

Μέχρι και την αυτοκριτική του έκανε. Πως τάχα λυπήθηκε τη γιαγιά και θα της έστελνε πίσω τα χρήματα. Αρκεί να μην ειδοποιούσε κανένα.

Πήγε η ώρα τέσσερις το απόγευμα. Και κάποτε η γιαγιά έκλεισε το τηλέφωνο για να πάρει τον γιό της. Κα μόλις έμαθε πως είναι κανονικά στη δουλειά του, από τη μια χάρηκε κι από την άλλη κατάλαβε πως «πέταξαν» όλες οι οικονομίες της.

Ενημέρωσαν την αστυνομία, προφανώς θα κάνει και μια μήνυση κατ’ αγνώστων, όπως της συνέστησαν και η ανεύρεση της σπείρας των απατεώνων θα είναι δύσκολη υπόθεση.

Στην ίδια προσφέρθηκε κάθε φροντίδα από τους οικείους της για να ξεπεράσει το σοκ, ευτυχώς είναι καλά.

Κι επειδή οι σπείρες αυτές λειτουργούν εδώ και χρόνια στη Βόρεια Ελλάδα προκαλώντας και οικονομική ζημιά και ταραχή σε ευπαθή ομάδα πληθυσμού,(ηλικιωμένους) ας φροντίσουμε ως πολίτες να ενημερώσουμε τα συγγενικά μας πρόσωπα για τον τρόπο που λειτουργούν οι απατεώνες. Να είναι προετοιμασμένοι και να μην ενδίδουν  σε κραυγές και ικεσίες δήθεν συγγενικών τους προσώπων τα οποία όλα πρέπει να κάνουν εγχείρηση.