Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 8:16:56 μμ
Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2007 07:12

Δυο υπάλληλοι του ΚΕΠ χάνουν τη δουλειά τους

Άνευ αποχρώντος λόγου στην Αξιούπολη προκλήθηκε για άλλη μια φορά ένταση μετά την άρνηση - καθυστέρηση της Δημάρχου Σόνιας Συμεωνίδου να υπογράψει νέα σύμβαση εργασίας με τις δυο υπαλλήλους του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), παρότι από το Υπουργείο και την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας σαφώς έχει υποδειχθεί στην κ. Συμεωνίδου να προχωρήσει στην σύναψη νέας σύμβασης, όπως τονίζουν οι θιγόμενες υπάλληλοι.

Οι δυο διαμαρτυρόμενες υπάλληλοι Σοφία Καντιρίδου και Αικατερίνη Καραστογιάννη από το πρωί της Τρίτης 4 Δεκεμβρίου βρίσκονται πλέον εκτός των γραφείων του ΚΕΠ ενημερώνοντας τους δημότες για όσα διαδραματίζονται, αφού από την Τρίτη η κ. Δήμαρχος με έγγραφό της ζήτησε να της παραδώσουν τα κλειδιά των γραφείων του ΚΕΠ μέχρι να λάβει οδηγίες από το υπουργείο, όπως αναφέρει, για την σύναψη νέας σύμβασης.
Πρόκειται για το δεύτερο κρούσμα  μετά την μη ανανέωση και κατ΄ ουσίαν απόλυση του χημικού μηχανικού Θεόδωρου Αραμπατζή από τη ΔΕΥΑ Αξιούπολης, τότε με επίκληση λόγων οικονομίας.
Εν προκειμένω η κ. Συμεωνίδου καταγγέλλεται ότι  επιχείρησε να αντικαταστήσει τις δυο υπαλλήλους, αφού με έγγραφό της προς το Υπουργείο Εσωτερικών ζήτησε να πληροφορηθεί αν δύναται να συνάψει σύμβαση με άλλα άτομα πλην των δυο, των οποίων η σύμβαση έληγε στις 13 Νοεμβρίου. Το Υπουργείο σαφέστατα υπέδειξε στην κ. Δήμαρχο ότι οφείλει να προσλάβει με νέα σύμβαση τις ήδη υπηρετούσες καθώς η προϋπηρεσία και η εμπειρία περί το αντικείμενο είναι προσόντα απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία του ΚΕΠ.
Οι δυο υπάλληλοι καταγγέλλουν ότι η κ. Δήμαρχος Αξιούπολης παρότι είχε στη διάθεσή της έγκαιρα, από τις 8 Νοεμβρίου, τα έγγραφα της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας με τα οποία μπορούσε να συνάψει νέα σύμβαση στη θέση της εκπνέουσας,  καθυστέρησε σκόπιμα  και την τακτική αυτή συνέχισε ακόμα κι όταν το Υπουργείο της υπέδειξε πως δεν μπορεί να προσλάβει άλλα άτομα.
Οι δυο υπάλληλοι προσλήφθηκαν το πρώτον με την έναρξη λειτουργίας του ΚΕΠ στην Αξιούπολη στις 14 Φεβρουαρίου 2005 με 18μηνη σύμβαση. Η σύμβαση ανανεώθηκε στις 14 Αυγούστου με νέα 15μηνη που έληξε στις 13 Νοεμβρίου 2007.
Ήδη οι εξωθούμενες εκτός εργασίας υπάλληλοι ανέθεσαν την προάσπιση των συμφερόντων τους σε δικηγόρο και αναμένεται η συνέχεια ενδεχομένως στις αίθουσες των δικαστηρίων.
Υπενθυμίζουμε ότι το θέμα τέθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αξιούπολης και μάλιστα αντέδρασε έντονα, πέραν των συμβούλων της μειοψηφίας και της κ. Παλλάδη και ο αντιδήμαρχος Παύλος Πασσαλίδης.
Παρά την προσπάθειά μας να έχουμε την απάντηση της Δημάρχου κ. Συμεωνίδου, αυτό δεν κατέστη δυνατό μέχρι την ώρα που κλείνουμε την ύλη (απόγευμα). Στο αυριανό μας φύλλο θα φιλοξενήσουμε  τις απόψεις επί του θέματος της κ. Δημάρχου.