Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020, 5:15:47 πμ
Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020 12:10

Εφαρμογή έκτακτου υποχρεωτικού ωραρίου λειτουργίας φαρμακείων λόγω κορωνοϊού στο ν. Κιλκίς

Συντάκτης:

Κατόπιν της αποφάσεως της Κυβερνήσεως περί απαγόρευσης άσκοπης μετακίνησης των πολιτών για την προστασία της δημόσιας υγείας από την πανδημία του κορωνοϊού και την εισήγηση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κιλκίς έλαβε άμεσα την απόφαση για συνεχές υποχρεωτικό ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων του νομού Κιλκίς, Δευτέρα έως Παρασκευή από 08:00 έως 16:00, το οποίο εγκρίθηκε από την Δ/νση Δημ. Υγείας Π.Ε. Κιλκίς, και το οποίο θα έχει εφαρμογή από σήμερα 24-03-2020 και για όσο διάστημα θα διαρκέσει αυτή η απαγόρευση.


Η εφαρμογή του συνεχούς υποχρεωτικού ωραρίου 08:00 – 16:00 είναι υποχρεωτική από όλα τα φαρμακεία Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων της Π.Ε. Κιλκίς. Μετά τη λήξη του ωραρίου θα συνεχίζουν τα φαρμακεία υπηρεσίας σύμφωνα με το πρόγραμμα που ισχύει και δύνανται να εξυπηρετούν με κλειστές τις πόρτες από τη θυρίδα ασφαλείας σύμφωνα με την οδηγία του Υπουργείου Υγείας.
Ελπίζουμε και ευχόμαστε με αυτά τα στοιχειώδη μέτρα που λαμβάνουμε να συμβάλουμε στην αποτροπή εξάπλωσης της πανδημίας και ζητούμε από όλους τους πολίτες, κατανόηση, υπομονή και πιστή τήρηση λήψης όλων των ατομικών μέτρων προφύλαξης από τον κορωνοϊό.
           
Το Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κιλκίς