Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024, 12:02:33 πμ
Τετάρτη, 02 Απριλίου 2008 15:22

Έγινε σεβαστή η βούληση της τοπικής κοινωνίας

Μπροστά στις αντιδράσεις των κατοίκων του Μικροκάμπου και του Δήμου Πικρολίμνης οi επενδυτ;eς οπισθοχώρησε και η επένδυση παραγωγής βιοκαυσίμου ματαιώνεται.. Αποφασιστική για την εξέλιξη αυτή στάθηκε η παρέμβαση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Κιλτίδη, η βούληση του οποίου έγινε σεβαστή από την «Xρ. Λιβέρης ΕΠΕ GREEN" .

Το Σαββατοκύριακο στον Μικροκαμπο έγιναν δυο συγκεντρώσεις κατοίκων. Το απόγευμα του Σαββάτου επισκέφθηκε τους ανήσυχους κατοίκους ο νομάρχης Ευάγ. Μπαλάσκας με τον επενδυτή και στελέχη της επιχείρησης. Δόθηκαν εξηγήσεις και για αυτήν καθαυτήν την επένδυση και για τη στάση της νομαρχίας μες αφορμή και όσα διαδραματίστηκαν και λέχθηκαν στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, όπου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η ΜΠΕ της εταιρείας.
Κυρίαρχο στοιχείο ήταν η ανησυχία για την τύχη των αγροτικών καλλιεργειών λόγω της άμεσης γειτνίασης με αρδευτικές γεωτρήσεις και φυσικά η έγνοια για ενδεχόμενη ρύπανση του περιβάλλοντος. Πάντως ουδείς
Την επόμενη μέρα, Κυριακή στο Μικρόκαμπο έγινε η λαϊκή συνέλευση που οργάνωσε ο δήμος Πικρολίμνης και ο Δήμαρχος Δ. Σισμανίδης με την παρουσία και του Υφυπουργού Κ. Κιλτίδη. Σύμπασα η διοίκηση του δήμου έδωσαν το ιστορικό της επένδυσης και στάθηκαν ιδιαίτερα στην ρητή και δια επισήμου εγγράφου της διοίκησης ότι αντιτίθεται στην επένδυση και για το λόγο αυτό υποβλήθηκε με κάθε επίσημο τρόπο η ένσταση του δήμου.
Ο κ. Κιλτίδης δεσμεύτηκε να προστατεύσει τα τοπικά συμφέροντα και λίγες ώρες αργότερα έγινε γνωστό ότι η εταιρεία υπαναχωρεί παρότι επί της κατατεθείσης μελέτης ουδείς ψόγος δύναται να εγερθεί.