Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 8:04:49 μμ
Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2007 03:52

Eγκαίνια του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

 Τα εγκαίνια του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε) Κιλκίς πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2007, σε εγκαταστάσεις του, στο Παλαιό Γυναικόκαστρο.
Παρουσία του δημάρχου Κιλκίς κ. Δημ. Τερζίδη έγινε αγιασμός και κατόπιν η υπεύθυνη του Κ.Π.Ε κα Μαρία Παπαδοπούλου αναφέρθηκε στην σημασία και στους στόχους του Κέντρου.
Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός του δημάρχου, ο οποίος υπογράμμισε το διαρκές ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής για το Κ.Π.Ε. και τη συμβολή που μπορεί  να έχει στην ενημέρωση και ενεργοποίηση των μαθητών σε θέματα περιβάλλοντος.
Αμέσως μετά ξεκίνησαν οι εργασίες ημερίδας, σε συνεργασία του Κ.Π.Ε με το δήμο Κιλκίς για θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και εισηγητές τον αναπληρωτή καθηγητή του Α.Π.Θ. και πρόεδρο της Σχολής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος κ. Παναγιώτη Στεφανίδη, τον  υπεύθυνο Κ.Π.Ε. Ελευθερίου Κορδελιού,  κ. Ζήση Αγγελίδη, το γεωπόνο του Βαλκανικού Βοτανικού Κήπου Κρουσσίων  κ. Παύλο Παυλίδη και τον κ. Δημήτριο Τανταλίδη, αναπληρωτή υπεύθυνο  Κ.Π.Ε. Κιλκίς,  Ευφροσύνη Μήτσκου, Κωνσταντίνο Κατσιά και Γεώργιο Προκοπίδη,  μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας του Κ.Π.Ε. Κιλκίς.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν, ο διευθυντής της ΔΕΥΑΚ Κιλκίς κ. Ηλ. Αβραμίδης, ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Θωμάς Αποστόλου, ο αιρετός της κ. Θωμάς Γραμμενάς, η υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Αντιόπη Τσακμαλή, ο κ. Θέμης Πολιτίδης από τη Διεύθυνση Δασών, η αρχαιολόγος της 9ης Εφ. Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κα Αθηνά Τοκμακίδου, ο χημικός μηχανικός του Τμήματος Περιβάλλοντος της  Νομ. Αυτοδιοίκησης Κιλκίς κ. Λάζαρος Σαμουηλίδης, η υπεύθυνη του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Αξιούπολης, η κ. Στέλλα Κατιρτζίδου, διευθυντές  σχολικών μονάδων της β/θμιας εκπ/σης,  η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες κα Ευθυμία Καράμπαγλη, η ψυχολόγος κ. Φωτεινή Μαρόγλου, η Περιβαλλοντολόγος του Δήμου Κιλκίς, κ. Σταυρούλα Γκαράνη, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Π. Γυναικοκάστρου κ. Στέλιος Ιασωνίδης, μέλη Παιδαγωγικών Ομάδων των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρναίας, Ανατολικού Ολύμπου, Βερτίσκου, Ελευθερίου Κορδελιού Θεσσαλονίκης,  Νάουσας, κάτοικοι του χωριού, κ..ά.
Τηλεγραφήματα απέστειλαν ο Βουλευτής Κιλκίς κ. Σάββας Τσιτουρίδης και η διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς κα Δάφνη Νιάκα.
Να σημειωθεί ότι παράλληλα με την ημερίδα λειτούργησε έκθεση με χριστουγεννιάτικα εκθέματα  των μαθητευομένων του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς.