Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024, 11:56:22 πμ
Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2008 06:09

Εγκαίνια του νέου κτιρίου Μικρασιατών Πολυκάστρου

 Τη λειτουργία του νέου ιδιόκτητου κτηρίου του Συλλόγου Μικρασιατών Πολυκάστρου εγκαινίασε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης.
Το τελετουργικό της εκδήλωσης διανθίστηκε με τα παραδοσιακά έθιμα των Μικρασιατών που κέρασαν τον κ. Κιλτίδη γλυκό του κουταλιού, εν συνεχεία του έδωσαν να σπάσει ένα ρόδι στην είσοδο του νέου κτηρίου, ως σημάδι καλοτυχίας και αφθονίας για το νέο σπιτικό του Συλλόγου, συνοδεία της απαραίτητης ευχής. «Γεροσύνη, καλοσύνη, μάλαμα κι ασήμι και όσα είναι τα σπόρια του ροδιού τόσα και τα λεφτά του σπιτιού αυτού»
Μετά τον αγιασμό, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων εγκαινίασε τις εγκαταστάσεις του κτηρίου και επισήμανε στο χαιρετιστήριο λόγο του την πλούσια πολιτιστική δραστηριότητα που αναπτύσσεται στην περιοχή του Πολυκάστρου, και που είναι απόρροια της σύνθεσης ενός πολυπολιτισμικού μωσαϊκού.
Ο κ. Κιλτίδης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το νέο κτήριο που με πολύ κόπο δημιούργησε η Διοίκηση, τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου θα ενισχύσει περαιτέρω την πολιτιστική έκφραση και λειτουργία του Συλλόγου Μικρασιατών.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Πολυκάστρου κ. Ιωάννης Παμποράκης, ο οποίος εξήρε τη συμβολή όλων αλλά και προσωπικά του κ. Κιλτίδη στην ανέγερση του νέου κτηρίου, η πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ελένη Οικονόμου και ο αντιδήμαρχος Πολυκάστρου κ. Γεώργιος Παμποράκης.