Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021, 5:39:46 μμ
etpa
Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019 21:58

Εκδικάστηκε στο Σ.τ.Ε. η προσφυγή του Δήμου Ωραιοκάστρου

Συντάκτης:

Ύστερα από δυο αναβολές (Δεκεμβρίου,Ιανουαρίου) εκδικάστηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου η προσφυγή του Δήμου Ωραιοκάστρου κατά της απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος για την χωροθέτηση δανειοθαλάμου απόληψης γαιώδους υλικού από την ανάδοχο κατασκευάστρια εταιρεία του δρόμου Νέας Σάντας-Κόμβος Ασσήρου.


Στην εκδίκαση της προσφυγής παρενέβησαν υπέρ της απόφασης του Υπουργού ( κατά του δήμου) τόσο ο ανάδοχος εργολάβος όσο και η Επεριφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στελέχη της οποίας είχαν οργανώσει την επιχειρηματολογία τους υπέρ της λύσης αυτής (Λητής) σε συνεργασία με τον βουλευτή Γιώργο Γεωργαντά.
Εντύπωση προκαλεί η ανακόλουθη, αν δεν υπακούει και σε άλλες σκοπιμότητες, στάση του Δήμου Ωραιοκάστρου. Παρότι η απόληψη από τον χωροθετηθέντα δανειοθάλαμο της Λητής αφορά όχι σε αδρανές, αλλά σε γαιώδες υλικό (απλό χώμα) επικαλείται για να στηρίξει την προσφυγή του τις διατάξεις του Νόμου περί Μεταλλείων. Όταν η απόληψη είναι επιφανειακή, προβλέπεται πλήρης αποκατάσταση του χώρου χωρίς καμιά επιβάρυνση του περιβάλλοντος από ανατινάξεις βράχων κ.λ.π.. Και αυτά συμβαίνουν όταν η ίδια διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου δεν άσκησε καμιά προσφυγή σε χωροθέτηση και λειτουργία λατομείου αδρανών υλικών στο Μεσαίο.
Και βεβαίως η ανακόλουθη και νομικά αστήρικτη αυτή στάση της διοίκησης του δήμου Ωραιοκάστρου αναδείχτηκε κατά της εκδίκαση της προσφυγής του στο Σ.τ.Ε.
Η απόφαση αναμένεται εντός του διμήνου και εφόσον είναι απορριπτική ανοίγει πλέον ο ...δρόμος για την ανάδοχο κατασκευάστρια εταιρεία για την επιτάχυνση της κατασκευής του πολύπαθου δρόμου Νέας Σάντα-Κόμβος Ασσήρου.
Αμήν.