Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024, 1:12:20 μμ
Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012 18:18

Εξιχνιάστηκαν έξι περιπτώσεις κλοπής υλικού Δ.Ε.Η. και Ο.Σ.Ε.

kalodia
Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς σε συνεργασία με συναδέλφους τους του Αστυνομικού Τμήματος Δροσάτου Κιλκίς εξιχνιάστηκαν έξι περιπτώσεις κλοπής υλικού της Δ.Ε.Η. και του Ο.Σ.Ε. στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, του Κιλκίς, της Πέλλας και των Σερρών, οι οποίες διαπράχθηκαν κατά το τελευταίο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.
Αρχικά, τις πρώτες πρωινές ώρες της 19.11.2012, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητό στο οποίο επέβαιναν δύο ημεδαποί 48 και 20 ετών και σε αστυνομικό έλεγχο του οχήματος βρέθηκαν τρία χάλκινα πηνία μετασχηματιστή της Δ.Ε.Η., συνολικού βάρους 150 κιλών περίπου, καθώς και μεταλλικά ελάσματα αυτών βάρους περίπου 150 κιλών, τα οποία όπως προέκυψε τα είχαν αφαιρέσει λίγη ώρα πριν από κολώνα αντλιοστασίου της Δ.Ε.Η. σε αγροτική περιοχή της Ροδόπολης Σερρών.
Τα προαναφερόμενα αφαιρεθέντα αντικείμενα και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία κατασχέθηκαν.
Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι προαναφερόμενοι:
• τον Οκτώβριο αφαίρεσαν μετασχηματιστή από κολώνα της Δ.Ε.Η. σε αγροτική περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας Θεσσαλονίκης.
• αρχές του καλοκαιριού αφαίρεσαν μετασχηματιστή από κολώνα της Δ.Ε.Η. σε αγροτική περιοχή των Κουφαλίων Θεσσαλονίκης.
• μέσα του καλοκαιριού αφαίρεσαν καλώδια από σιδηροδρομικές γραμμές του Ο.Σ.Ε. κοντά στο Καμπάνη Κιλκίς.
• αρχές της άνοιξης αφαίρεσαν δύο μετασχηματιστές από κολώνες της Δ.Ε.Η. στην περιοχή του Βαλτοχωρίου Θεσσαλονίκης.
• τον Μάιο αφαίρεσαν μετασχηματιστή από κολώνα της Δ.Ε.Η. και καλωδία χαλκού από παρακείμενες πομόνες σε αγροτική περιοχή της Παραλίμνης Γιαννιτσών Πέλλας.
Ακολούθως, από τη συνεχιζόμενη έρευνα προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι πουλούσαν τα κλεμμένα μέταλλα από τις παραπάνω κλοπές σε τρεις επιχειρήσεις αγοράς - ανακύκλωσης μετάλλων (μάντρες υλικών), σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης.  
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, ενώ σε βάρος των ιδιοκτητών των επιχειρήσεων αγοράς – ανακύκλωσης μετάλλων σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργήθηκαν από το Τμήμα Ασφαλείας Κιλκίς σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Δροσάτου Κιλκίς.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς.