Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024, 8:03:26 πμ
Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2008 09:47

Έκθεση illustrations του Ηλία Καλπάκα

 “Οι 35 pop, σελίδες ενός φανταστικού ημερολογίου, αό διαδρομές καθημερινές, απτές αλλά συγχρόνως τόσο ιδιαίτερες ενός νέου άντρα -είμαι αλήθεια τόσο νέος-, στο αστικό περιβάλλον μιας μεγαλούπολης, στον πλανήτη  Εγώ, “ξετυλίγονται” αβίαστα, εικονογραφημένς,  μέσα από μια διάθεση ελεύθερη από κυρίαρχες φόρμες, χιουμοριστικά, αλλά ταυτόχρονα τόσο καυστικά και απόλυτα. Η ανάγκη μιας pr.......... δίψας για έκφραση είναι αυτή που με ωθεί να μετατρέψω, όλα εκείνα τα στιγμιότυπα, που αποτυπώνει ένας φωτογραφικός φακός αυτόματα και χωρίς προετοιμασία, σε μια γλυκιά ανάμνηση, μια δυνατή εμπειρία, ένα πολύχρωμο αποτυπωμα ενός laser printer σε “καμβάδες” από Kappa-mount.
Η αφορμή, το ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο σε ένα αστικό περιβάλλον, μέσα από σχέσεις, εφήμερους έρωτες, φιλίες, αδιέξοδα, αγωνίες. Το μέσον, μια digi-camera, ένας laptop, ένας εκτυπωτής και ένα scanner, φαντασία, και δημιουριγκή διάθεση. Το αποτέλεσμα... 30 έργα μικτής τεχνικής, φωτογραφίας, σκίτσου, ζωγραφικής σε Η/Υ. Ένα μπέρδεμα στον Πλανήτη Εγώ...”.
Τα εγκαίνια της έκθεσης Illustrations του Κιλκισιώτη δημιουγού Ηλία Καλπάκα θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2008 και ώρα 7 το απόγευμα στην “Μ.Κ.Ε. ΤΕΧΝΗ” Κιλκίς. Το opening party της έκθεσης θα πλαισιώσουν οι “Bolek & Lolek” σε dj set με παράλληλο εικαστικό happening.  Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 13 Ιανουαρίου 2008 έως 3 Φεβρουαρίου 2008.
Ο Ηλίας Καλπάκας σπούδασε computer graphics desing-d.t.p.Μετά από μια πετυχημένη πορεία αρκετών χρόνων στο Κιλκίς στο χώρο των γραφικών τεχνών, της διαφήμισης και των εκδόσεων, τα τελευταία 8 χρόνια δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη αλλά και στο Κιλκίς στο χώρο του desing, ως εκθεσιακός σχεδιαστής και σχεδιαστής εσωτερικών χώρων και καταστημάτων, αλλά και ως free-lance γραφίστας. Ασχολείται με τη γελειογραφία, το κόμικς και το video ως μορφή τέχνης. Είναι μέλος του Συλλόγου Νέων δημιουργών Κιλκίς και της θεατρικής σκηνής “M.K.E. ΤΕΧΗΣ” Κιλκίς.
Ατομικές Εκθέσεις
Το 2005 έκθεση comics στο Gallery bar “Arthouse”, Θεσσαλονίκη.
Το 2005 έκθεση comics στο garden-bar “Arabesque” Κιλκίς.
Το 1996 έκθεση γελοιογραφίας, στην αίθουσα “Κούρος Ευρωπού”. της “ΤΕΧΝΗΣ” Κιλκίς.
Το 1997 συμμετοχή στην 2η Έκθεση Νέων Δημιουργών, υπό την αιγίδα του Ο.Π.Ο.Ν.Γ.Α. δήμου Κιλκίς, στο cafe “ΑΛΛΑΧΟΥ”, στο Κιλκίς.