Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024, 9:09:50 πμ
Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2023 10:35

Ελληνικό Κιλκίς: Κάθε χρόνο τα καυσόξυλα είναι διαθέσιμα στο μεσοχείμωνο

Όλα τα διπλανά χωριά έχουν προ πολλού πάρει τα ξύλα για να περάσουν τον χειμώνα. Οι σόμπες έχουν ανάψει για τα καλά εδώ και πολλές μέρες αφού σε εμάς ο χειμώνας έρχεται νωρίτερα και μας εγκαταλείπει αργότερα.

Εμείς ακόμα περιμένουμε και δεν ξέρουμε μέχρι πόσο θα περιμένουμε…

Η διαμαρτυρία προέρχεται από τον πρόεδρο της Κοινότητας του Ελληνικού Παναγιώτη Πουλτουρτζίδη εξ ονόματος και των κατοίκων του χωριού.

Ο πρόεδρος επικαλείται ότι άλλοι οικισμοί- και τους απαριθμεί- τα Ριζανά, η Βάθη, το Αναβρυτό, το Ίσωμα …. έχουν προ πολλού προμηθευτεί καυσόξυλα. Στο Ελληνικό ακόμα περιμένουν τον Δασικό Συνεταιρισμό να κόψει τα ξύλα από το κοινοτικό δάσος στο οποίο το Δασαρχείο Κιλκίς έχει ορίσει προ πολλού και εγκαίρως τη συστάδα για ξύλευση.

Επικαλούνται διάφορες δικαιολογίες από το Συνεταιρισμό για την καθυστέρηση, τονίζει.

Ρωτήσαμε το Δασαρχείο αν γνωρίζει εκείνο το λόγο της καθυστέρησης παρότι δεν ανήκει πλέον στην  αρμοδιότητά του  το θέμα. Είναι ο Συνεταιρισμός που πρέπει να ξυλεύσει τη συστάδα.

Από το Δασαρχείο απλώς μας ενημέρωσαν ότι ο Συνεταιρισμός είχε ζητήσει από το Δήμο Κιλκίς να συντηρήσουν το δρόμο προς τη συστάδα ώστε να είναι ευχερής η πρόσβαση. Και ο συνεταιρισμός επικαλείται ότι η συντήρηση του δρόμου έγινε προεκλογικά και με καθυστέρηση.

Όταν ενημερώσαμε τον κ. Πολυτουρτζίδη για τα παραπάνω, ο πρόεδρος αντέτεινε πως αυτά αποτελούν δικαιολογίες και δεν έχουν βάση καθώς η καθυστέρηση στη ξύλευση και απόδοση καυσόξυλων στους κατοίκους του Ελληνικού είναι πάγια και χρόνια κατάσταση.

Παίρνουμε καυσόξυλα κάθε χρόνο Νοέμβριο, Δεκέμβριο και κάποτε έφτασε η καθυστέρηση μέχρι παραμονές Πάσχα! Είναι απαράδεκτη κατάσταση και πλήττονται ηλικιωμένοι κάτοικοι σε μια ευαίσθητη εποχή για την υγεία τους, επιμένει ο πρόεδρος Παναγιώτης Πουλτουρτζίδης.

Επί της ουσίας: Η ξύλευση βρίσκεται σε εξέλιξη και ας ελπίσουμε ότι πολύ σύντομα θα αποδοθούν καυσόξυλα στους κατοίκους και του Ελληνικού.

Κάθε οικογένεια λαμβάνει 10 χωρικά, τα οποία ισούνται με 5 τόνους περίπου. Με τιμή περσινή τα 170 με 180 ευρώ.