Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024, 12:44:29 πμ
Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2010 14:48

Εμμένει στην εγκύκλιό της η Μητρόπολη του Κιλκίς

Τον Μητροπολίτη Κιλκίς κ. Εμμανουήλ επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Π. Τονικίδης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Επιμελητηρίου, «κύριο θέμα της συζήτησης ήταν η αναστάτωση που έχει προκληθεί σε μερίδα επαγγελματιών του Κιλκίς εξ αιτίας πρωτοβουλιών του Σεβασμιότατου, σχετικών με τον στολισμό των Ι. Ναών σε διάφορες θρησκευτικές τελετές. Όπως είναι γνωστό ο κ. Εμμανουήλ με εγκύκλιό του, ζήτησε την δραστική μείωση των καλλωπιστικών παρεμβάσεων εκτός και εντός των Ιερών Ναών κατά την τέλεση γάμων, βαπτίσεων κ.τ.λ.

Κατά την συζήτηση ο κ. Τονικίδης κατέθεσε την δυσφορία των επαγγελματιών του Κιλκίς αφού η αιφνίδια αυτή παρέμβαση μειώνει παραδοσιακές δράσεις δεκαετιών και, φυσικά, περικόπτει δραστικά οικονομικούς πόρους σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο.
Κατά τη συζήτηση ο Σεβασμιότατος ζήτησε μετριασμό των υπερβολών στους στολισμούς με βάση πάντα την ιερότητα του χώρου. Οι επαγγελματίες όσο και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι θα έχουν την σχετική ευχέρεια για τον στολισμό, κυρίως των εξωτερικών χώρων των ναών».