Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024, 9:39:16 πμ
Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2007 11:34

Ένα οικόπεδο για τρεις χρήσεις

Στο καθιερωμένο γεύμα προς τους δημοσιογράφους που δίνει πριν τα Χριστούγεννα ο κ. Κώστας Κιλτίδης το μενού περιλαμβάνει πάντα και ειδήσεις. Το περασμένο Σάββατο σε ταβέρνα της πόλης ο κ. Κιλτίδης δεν απέστη των συνηθειών του. Και αποκάλυψε ότι στο θέμα της χωροθέτησης του Δικαστικού η επιλογή είναι το οικόπεδο της μεραρχίας.
Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο διάλογος με το Υπουργείο Άμυνας για την παραχώρηση ολόκληρου του οικοπέδου της Μεραρχίας.
 Στα 36 στρέμματα της Μεραρχίας πέραν του Δικαστικού Μεγάρου δύναται να χωροθετηθεί και η κατασκευή του  307 Λυκείου Κιλκίς, ενώ εφόσον επιθυμού οι μέτοχοι, μπορεί να υποδεχθεί και το νέο πρακτορείο του ΚΤΕΛ Κιλκίς, η μετακόμιση του οποίου εκτός πόλης είναι παραπάνω από επείγουσα καθώς η σημερινή του θέση στην «καρδιά» της πόλης δημιουργεί πλείστα όσα προβλήματα.
Ο κ. Κιλτίδης επέμεινε για την επιλογή της Μεραρχίας ως μονόδρομου, επικαλούμενος και τη δήλωση του βουλευτής Γ. Φλωρίδη πως εφόσον επιλεγούν οι δίδυμες καπναποθήκες, λύση που προωθεί η διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου, ο ίδιος ως πολίτης θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Είναι άγνωστο αν για την επιλογή της Μεραρχίας προηγήθηκε συνεργασία του με τη διοίκηση του συλλόγου, ενώ και η τύχη της προσπάθειας για  τροποποίησης του Γ.Π.Σ  είναι άγνωστη καθώς περιβάλλεται με αχλύ μυστηρίου - ούτε καν στις γενικές συνελεύσεις του δικηγορικού συλλόγου υπήρξε ενημέρωση άξια του ονόματός της.
Ένα ακόμα στοιχείο που προσδίδει επιπρόσθετο ενδιαφέρον στο όλο θέμα είναι η προ δυο μηνών ρητή δήλωση του βουλευτή και πρώην υπουργού Σάββα Τσιτουρίδη ότι μετεκλογικά στις προτεραιότητές του εξέχουσα θέση κατείχε η προώθηση της κατασκευής του Δικαστικού Μεγάρου στις δίδυμες καπναποθήκες! Μάλιστα σε συνέντευξη τύπου όταν του επισημάνθηκε ότι ο συνάδελφός του βουλευτής  Κ.Κιλτίδης ευνοούσε τη λύση της μεραρχίας, ο κ. Τσιτουρίδης επέμεινε στη λύση τω δίδυμων καπναποθηκών.
Τέλος,  ο κ. Κιλτίδης υποστήριξε ότι στο οικόπεδο της Μεραρχίας μπορεί να κατασκευαστεί και το 3ο Λύκειο Κιλκίς, γνωστού όντος ότι η πόλη ασφυκτιά και πρόσφατα το Νομαρχιακό συμβούλιο Κιλκίς έλαβε απόφαση για την άμεση κατασκευή του.

Άλλες ανακοινώσεις
Κατά τα άλλα ο κ. Κιλτίδης παραδέχθηκε ότι υφίσταται σοβαρό θέμα με την εμπλοκή στην ολοκλήρωση των μεγάλων αθλητικών έργων στην πόλη (έργα στο στάδιο Κιλκίς, κλειστό κολυμβητήριο) και ανακοίνωσε ότι στη τρέχουσα εβδομάδα θα συναντηθεί με τον υφυπουργό αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη για να εξεταστούν οι δυνατότητες απεμπλοκής και συνέχισης - αποπεράτωσης των εργασιών κατασκευής.
Τέλος ο κ. Κιλτίδης εξήγησε την ήδη γνωστή εξέλιξη με την αλλαγή εργολάβου (Εδραίος) για την αποπεράτωση του αρδευτικού της Αρτζάν, τον αγώνα στον οποίο αποδύθηκε το υπουργείο και ο ΟΠΕΚΕΠΕ με την ευτυχή κατάληξη της έγκαιρης πληρωμής των κοινοτικών ενισχύσεων.
Ανακοίνωσε επίσης ότι ολοκληρώθηκε η μελέτη για τη σωτηρία της λίμνης Δοίράνης και επίκειται η κλήση σε συνεργασία των συναρμόδιων φορέων και ιδιαίτερα της αυτοδιοίκησης. Προς το σκοπό αυτό κρίσιμη είναι η συνεργασία και της γειτονικής νομαρχίας Σερρών και του δήμου Καστανούσας.