Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024, 1:51:16 μμ
Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2008 04:53

Ένας αγροτικός γιατρός για δυο μέρες στο Χέρσο

 Στο Αγροτικό Ιατρείο του Χέρσου υπηρετούσαν ανέκαθεν δυο αγροτικοί γιατροί. Ο ένας βρισκόταν σταθερά στην έδρα του ιατρείου στο Χέρσο και ο άλλος περιόδευε στους οικισμούς του δήμου (Πλαγιά, Κορομηλιά, Στέρνα, Ηλιόλουστο, Ελευθεροχώρι κα.α).
Δυστυχώς όμως το τελευταίο διάστημα οι συνθήκες παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας στους κατοίκους του δήμου  επιδεινώθηκαν.
Οι δυο γιατροί αποχώρησαν, ο πρώτος διότι έληξε το “αγροτικό” του και αποχώρησε για ειδικότητα και ο δεύτερος διότι έληξε η εννεάμηνη σύμβασή του.
Κι εώ το Υπουργείο Υγείας ενημερώθηκε έξι μήνες πριν την αποχώρηση των δυο γιατρών από το Ιατρείο Χέρσου, δεν έπραξε τίποτα για την αντικατάστασή τους.
Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κιλκίς Δημ. Ασημακίδης εκ των ενόντων έστειλε ένα γιατρό για δυο μόνο μέρες, αφού οι δυνατότητες ε΄ναι ελέχιστες, λόγω του τεράστιου βάρους, αλλά και των κενών στο Νοσοκομείο.
Το πρόγραμμα λοιπόν στο αγροτικό ιατρείο Χέρσου είναι ενδεικτικό: Κάθε Δευτέρα από το πρωί μέχρι το μεσημέρι στο Χέρσο, και  για τις δυο ώρες στη συνέχεια στην Πλαγιά. Κάθε Παρασκευή όλη μέρα στο Χέρσο.
Αυτή είναι πλέον η λειτουργική εικόνα του αγροτικού ιατρείου και βεβαίως οι επισκέψεις στους άλλους οικισμούς «κόπηκαν».
Η προφανέστατη υποβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής φροντίδας προς τους δημότες του έχει ανησυχήσει το δήμο Χέρσου καθώς οι κάτοικοι διαμαρτύρονται διότι έχουν γιατρό κάθε μέρα, όπως παλαιότερα.
Ο Δήμαρχος Χρ. Ανθρακίδης με δήλωσή του εκφράζει την εντονότατη διαμαρτυρία του για την ελλιπέστατη στελέχωση του ιατρείου και ζητά από την κυβέρνηση να διορισει γιατρούς ώστε τουλάχιστον οι δημότες να έχουν την ίδια εξυπηρέτηση που απολάμβαναν κατά το παρελθόν.
Ο κ. Ανθρακίδης συνεργάστηκε σχετικά με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Κιλκίς Δημ. Ασημακίδη, ο οποίος προσπάθησε, όπως προαναφέραμε, να δώσει λύση εκ των ενόντων, αλλά λύση μπορεί να δοθεί μόνο με διορισμούς γιατρών. Και για ανεξήγητους λόγους το Υπουργείο Υγείας, παρότι υπάρχει ενδιαφέρον, περιέπλεξε το σύστημα διορισμών των αγροτικών γιατρών και παρατηρούνται τα προβλήματα αυτά.