Σάββατο, 25 Μαΐου 2024, 11:43:31 μμ
Τετάρτη, 08 Απριλίου 2009 07:19

Ενημέρωση κτηνοτρόφων από «Νέα Εποχή» Δοϊράνης

Πρωτοβουλία για την ενημέρωση των κτηνοτρόφων του δήμου Δοϊράνης, για τα επενδυτικά προγράμματα που μπορούν ν’ αξιοποιήσουν, ανέλαβε η Ανεξάρτητη Δημοτική παράταξη «Νέα Εποχή» του δήμου Δοϊράνης, μ’ επικεφαλής τον Κώστα Τερζενίδη. Στη συνάντηση με τους κτηνοτρόφους προσκλήθηκαν και παραβρέθηκαν, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Κιλκίς, Παύλος Πασσαλίδης και αντιπροσωπεία του Συλλόγου Γεωργοκτηνοτρόφων, μ’ επικεφαλής τον πρόεδρό τους, Γιώργο Λασκάκη.


Την ενδιαφέρουσα συζήτηση για την προοπτική της κτηνοτροφίας άνοιξε ο κ. Τερζενίδης, επισημαίνοντας τον ουσιαστικό και χρήσιμο, για τον τόπο και τους ανθρώπους του, ρόλο που προσπαθεί να παίζει η «Νέα Εποχή», ανακοινώνοντας πως ανάλογες ενημερωτικές συναντήσεις θα γίνουν με αγρότες και επαγγελματίες του δήμου, εν όψει και της εφαρμογής του Ευρωπαϊκού προγράμματος ΟΠΑΑΧ.
Ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των κ. Πασσαλίδη, Λασκάκη και των κτηνοτρόφων για το ποια χρηματοδοτικά προγράμματα μπορούν ν’ αξιοποιηθούν, προκειμένου να δημιουργηθεί και μια μικρή τυροκομική μονάδα στην περιοχή.