Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2023, 3:04:09 μμ
Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2008 08:27

Ενώθηκαν στην 21η Ιουνίου και έδωσαν τον τόνο οι επιστήμονες

 Ο κακός καιρός και τα φαινόμενα των καιρών που δεν ευνοούν μαζικές κινητοποιήσεις ευθύνονται για την υποτονική παρουσία απεργών στο Κιλκίς στην χθεσινή πανελλαδική κινητοποίηση.
ΑΔΕΔΥ και Εργατικό κέντρο συγκεντρώθηκαν, οι διοικήσεις των φορέων δηλαδή, στο Εργατικό Κέντρο και αφού εγκρίθηκαν  τα ψηφίσματα, επιδόθηκαν στη Νομαρχία σε μια ιδιότυπη πορεία, επικεφαλής και σε απόσταση της οποίας ηγούνταν οι απεργοί του ΠΑΜΕ.
Οι τελευταίοι, ζωηρότεροι κατά παράδοση, συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Ειρήνης και μετά την ομιλία του επικεφαλής του ΠΑΜΕ στο ν. Κιλκίς Περικλή Χριστοφορίδη - ανέλαβε και γραμματέας της Ν.Ε. Κιλκίς του Κ.Κ.Ε.- πορεύτηκαν δια της 21ης Ιουνίου στη Νομαρχία όπου επέδωσαν το ψήφισμα.
Μεταξύ ΠΑΜΕ και Εργατικού Κέντρου - ΑΔΕΔΥ παρεμβλήθηκαν οι επιστήμονες οι οποίοι την Τετάρτη έδωσαν τον δικό τους ξεχωριστό τόνο καθώς  οργάνωσαν χωριστή διαμαρτυρία στη συμβολή της 21ης Ιουνίου 25ης Μαρτίου.
Μηχανικοί,  δικηγόροι, φαρμακοποιοί και γιατροί ζήτησαν την αυτοτέλεια των ταμείων τους.. Τα ψηφίσματα ανά επιστημονικό κλάδο διάβασαν οι πρόεδροι κ. Παναγιώτης Κεμεντσετσίδης (Nομαρχιακό Tμήμα ΤΕΕ), Τάκης Αγαθόπουλος (φαρμακοποιοιών),  Βλαδίμηρος Παναγιωτίδης (γιατρών).