Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 6:27:39 πμ
Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2008 04:21

Επείγουσα ανάγκη να τεθεί στη Βουλή

 Επί ένα έτος καθυστερεί η δημοπράτηση κατασκευής 48 εργατικών κατοικιών στην Αξιούπολη χωρίς να είναι σαφής η αιτία της καθυστέρησης. Όταν μάλιστα συνυπολογιστεί ότι μια δαιδαλώδης και αντιπαραγωγική γραφειοκρατία στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας «σπατάλησε» δυο τουλάχιστον χρόνια μέχρι να αποφανθεί ότι η προταθείσα και αρχικώς εγκριθείσα έκταση δεν ήταν κατάλληλη, γίνεται αντιληπτό το μέγεθος του εμπαιγμού που υφίστανται οι άστεγοι της περιοχής.
Στην έκταση που τελικά χωροθετήθηκε η κατασκευή όλα ήταν έτοιμα. Απέμενε η σύνταξη τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου από το ΥΠΕΧΩΔε και προς τούτο αιτήθηκαν από τις αρχές του 2007 στοιχεία των ιδιοκτητών. Δηλαδή μια διαδικασία μιας δυο εβδομάδων και στη συνέχεια ήταν ανοιχτός ο δρόμος της δημοπράτησης.
Είναι τραγικό ότι ΥΠΕΧΩΔΕ-Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας και Δήμος Αξιούπολης επί ένα έτος δεν κατόρθωσαν να φέρουν σε πέρας μια διαδικασία δυο εβδομάδων. Το κωμικοτραγικό μάλιστα είναι πως ενώ ΟΕΚ και ΥΠΕΧΩΔΕ ζητούν ακόμα τα στοιχεία από τα δήμο, η κ. Δήμαρχος ισχυρίζεται πως τα έστειλε ήδη δυο φορές! Κι αν οι δυο πρώτοι κρατικοί φορείς δεν έχουν ιδιαίτερο λόγο να βιάζονται, είναι τουλάχιστον περίεργο πως η διοίκηση του Δήμου Αξιούπολης δεν παρακολούθησε εκ του σύνεγγυς την πορεία εκτέλεσης του έργου, όταν αναγνωρίζει την επείγουσα αναγκαιότητα αποκατάστασης των αστέγων, δοθέντος ότι η Δήμαρχος Σ. Συμεωνίδου ζήτησε και δεύτερο συγκρότημα εργατικών κατοικιών.
Το θέμα, ύστερα και από τη δημόσια αντιπαράθεση με στοιχεία και έγγραφα μάλιστα, ξεφεύγει από τα δεδομένα μιας τοπικής διαμάχης και ανάγεται σε μείζον θέμα κακοδιοίκησης του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας - ΥΠΕΧΩΔΕ.
Εκτός κι αν η διοίκηση του Δήμου Αξιούπολης δεν είναι ειλικρινής όταν επικαλείται έγγραφες απαντήσεις της. Σε κάθε περίπτωση μια ερώτηση στη Βουλή νομίζουμε ότι θα δώσει τη δυνατότητα να φωτιστούν κρίσιμες πτυχές της περίεργης αυτής υπόθεσης.