Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, 1:57:41 πμ
Δευτέρα, 03 Μαϊος 2010 13:02

Έπεσαν οι τόνοι στο Νομαρχιακό Συμβούλιο

Γενικώς οι τόνοι κατέπεσαν τους τελευταίους μήνες στο Νομαρχιακό Συμβούλιο. Οι εκλογές του ερχόμενου Οκτωβρίου λειτουργούν καταπραϋντικά προς πολλές κατευθύνσεις και η ύφεση στις σχέσεις Συμπιλίδη – Νομάρχη είναι ορατή και δια απλής παρουσίας στις τελευταίες συνεδριάσεις του συμβουλίου.  
Τη Δευτέρα η συνεδρίαση διάρκεσε λιγότερο από δυο ώρες. Το σημαντικότερο θέμα ήταν η έγκριση της λειτουργίας ως λατομικού χώρου μιας έκτασης (ιδιόκτητης) 250 στρεμμάτων στο αγρόκτημα Πευκοδάσους του Δήμου Πολυκάστρου.

Η έκταση υπάγεται στις ενταγμένες στη Natura 2000, αλλά σε ειδικές περιπτώσεις μπορεί να εκδοθεί άδεια από το Υπουργείο Περιβάλλοντος.
Το λατομείο θα προμηθεύει την ιδιοκτήτρια εταιρεία με αδρανές υλικό για την Παρασκευή αντιολισθηρής ασφάλτου.
Ύστερα από βραχεία συζήτηση το αίτημα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Ν.Σ. Οι σύμβουλοι του συνδυασμού Συμπιλίδη καταψήφισαν, ενώ ψήφο αρνήθηκε και ο συνδυασμός Φραγγίδη, ζητώντας να ενημερωθεί το Νομαρχιακό Συμβούλιο για την άποψη του Δήμου Πολυκάστρου, θέση που δεν υπήρχε στο φάκελο.

Θα στείλει αρμόδιο
Το διαρκές σκάνδαλο με την ανέλεγκτη λειτουργία ενός(;) «βρωμιάρη» στην περιοχή Σάντας – Παντελεήμονα συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, όπου σύμβουλοι έθεσαν επιτακτικά το ζήτημα της πλημμελούς ελέγχου. Είναι χαρακτηριστική η τοποθέτηση του κ. Γιώργου Φραγγίδη. Όταν ο  Νομάρχης Ευάγγελος Μπαλάσκας απάντησε  ότι θα στείλει για έλεγχο την αρμόδια υπηρεσία καθώς δεν είναι ανεκτές παρόμοιες συμπεριφορές επενδυτών, παρατήρησε δηκτικά ότι όσες φορές επισκέφθηκε την περιοχή η υπηρεσία ελέγχου συμπτωματικά η περιοχή δεν βρωμούσε!
Κατά τα άλλα ο κ. Μπλάσκας σε ερώτηση του κ. Φραγγίδη ότι ο στίβος του γυμναστηρίου Γουμένισσας είναι κατεστραμμένος και δεν ικανοποιεί τις ανάγκες άθλησης των παιδιών της περιοχής, απάντησε ότι η Νομαρχία θα συντάξει δική της μελέτη για την επισκευή του  στίβου καθώς η μελέτη του δήμου ανεβάζει τον προϋπολογισμό στα 400.000 ευρώ, ποσό που δεν είναι δυνατόν να εξευρεθεί σε αυτή την φάση.