Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020, 7:56:29 πμ
Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2012 01:54

Επέτειος Διάσπασης Μακεδονικού Μετώπου

Συντάκτης:
epeteios-makedonikou
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30/09/2012 η 94η πανηγυρική επέτειος της «Διάσπασης του Μακεδονικού Μετώπου τον Σεπτέμβριο του 1918», στο Διασυμμαχικό Μνημείο του Πολυκάστρου.
Μετά την επιμνημόσυνη δέηση που τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γουμενίσσης, Πολυκάστρου, Αξιουπόλεως και Γεφύρης κ.κ. Δημήτριος, έγινε η επετειακή ομιλία από εκπρόσωπο της ενώσεως συμμάχων πολεμιστών. Επίσης απεύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Αθανάσιος Λαπόρδας. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και προσκλητήριο πεσόντων. Η εκδήλωση έκλεισε με τους εθνικούς ύμνους των συμμαχικών χωρών.
 Στην εκδήλωση επίσης παραβρέθηκαν, εκπρόσωπος της Κυβέρνησης ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Αθανάσιος Καρούτσος, ο Βουλευτής Ν. Κιλκίς κ. Γιώργος Γεωργαντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Ν. Κιλκίς κ. Χρήστος Γκουντενούδης, ο Διοικητής  Β.Σ.Σ. Αντιστράτηγος Τόπης Κωνσταντίνος, εκπρόσωπος του Γ.Ε.Α., Γ.Ε.Ν., ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Υποστράτηγος Μαραπίδης Παρασκευάς, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, αντιπροσωπεία εφέδρων Αξιωματικών, απόγονοι Μακεδονομάχων και αντιπροσωπεία σχολείων του Πολυκάστρου.
Τη Σερβία εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Εργασίας  κ. Νέγκοβαν Στάγκοβιτς, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Εργασίας της Δημοκρατίας της Σερβίας κ. Πίτερ Ντόκιτς, από τον Πρέσβη και τον στρατιωτικό ακόλουθο. Η Γαλλία εκπροσωπήθηκε από τον Γενικό Πρόξενο κ. Κριστώφ Λε Ριγκολέρτ συνοδευόμενος από τον στρατιωτικό ακόλουθο. Η Ιταλία εκπροσωπήθηκε από τον στρατιωτικό ακόλουθο και η Ρωσία εκπροσωπήθηκε από τον Υποπρόξενο κ. Μπόρις Μεστάνοβ.