Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024, 4:28:38 πμ
Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2007 05:23

Επιμελητήριο Κιλκίς : Αρμονική συνύπαρξη λαϊκής αγοράς & εμπόρων

 Συνάντηση με τους εμπόρους που βρίσκονται πέριξ της λαϊκής αγοράς της πόλης του Κιλκίς πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Κιλκίς, με πρωτοβουλία του προέδρου του Π. Τονικίδη και των εκπροσώπων του Εμπορικού Τμήματος.
Τη συνάντηση απασχόλησαν τα προβλήματα των εμπόρων από την λειτουργία της λαϊκής αγοράς, ενώ παρών στη συνάντηση ήταν και ο Πρόεδρος του Σωματείου Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών κ. Μανουσαρίδης.
Από τους παριστάμενους εμπόρους τέθηκαν τα προβλήματα:
της έλλειψης σκεπαστής λαϊκής αγοράς, το πρόβλημα της υγιεινής και ασφάλειας, καθώς και αυτά της πρόσβασης στα σπίτια και καταστήματα των δημοτών, της κακής χαρτογράφησης, της μη χρήσης του πάρκου, της μείωσης των θέσεων της λαϊκής αγοράς, ακόμη και της απομάκρυνσής της από το συγκεκριμένο χώρο κλπ.  
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου τόνισε ότι στόχος της διαβούλευσης είναι η αγαστή συνεργασία εμπόρων και μικροπωλητών για μία συνύπαρξη χωρίς προβλήματα στο χώρο της Λαϊκής Αγοράς.
Το Επιμελητήριο Κιλκίς έχει υποχρέωση να στηρίζει τα συμφέροντα των μελών του - εμπόρων, παράλληλα όμως να συμβάλει στην ανεύρεση κοινά αποδεκτών λύσεων προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο εμπορικός κόσμος και το καταναλωτικό κοινό για μια αγορά που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της κοινωνίας, σημείωσε.