Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024, 3:59:07 πμ
Τρίτη, 29 Ιουνίου 2010 02:37

Επιμορφωτική ημερίδα φιλολόγων στη Δευτεροβάθμια

Ενδιαφέρουσα ενημερωτική ημερίδα για τους φιλολόγους του νομού Κιλκίς θα πραγματοποιηθεί, με πρωτοβουλία της σχολικής συμβούλου ΔΡ. ΟΛΓΑ Ν. ΔΑΣΙΟΥ, την Δευτέρα, 28.06.2010, ώρα 11.00΄π.μ.- 14.00μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Ε.Π.Α.Λ. ΚΙΛΚΙΣ. Το θέμα της ημερίδας είναι: «Οι συνάδελφοι προτείνουν…, Προτάσεις διδακτικής των Φιλολογικών Μαθημάτων από εκπαιδευτικούς της Δ.Δ.Ε. Ν. Κιλκίς».

Το πλήρες πρόγραμμα, οι εισηγητές και τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι:
Έναρξη. Σύντομη Εισήγηση Σχολικής Συμβούλου
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΛΥΑΝΝΗΣ & ΚΙΛΚΙΣΙΟΥ κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, Εισαγωγική Παρέμβαση – Χαιρετισμός
ΔΡ. ΟΛΓΑ Ν. ΔΑΣΙΟΥ, ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ: ΜΑΘΗΜΑ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕ ΣΥΜΦΡΑΣΤΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ ΛΕΞΕΩΝ: Ρή_ατα της ΑΕ που συντάσσονται _ε ΔΟΤΙΚΉ και ΑΙΤΙΑΤΙΚΗ -ΕΜΜΕΣΟ και ΑΜΕΣΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ-
ΔΡ. ΟΛΓΑ Ν. ΔΑΣΙΟΥ, ΜΑΘΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΕ ΠΡΟΒΟΛΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ: «Ενδυμασία Γυναικών στην Αρχαία Αθήνα»…
ΔΕΛΛΙΟΥ ΑΣΠΑΣΙΑ, φιλόλογος, ΠΕΟ2, Γυμνάσιο Αξιούπολης, «ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ  ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΟΥ POWER POINT»: «Η διδασκαλία από τις πηγές των ενοτήτων: «4. Η θρησκεία και η τέχνη των Μινωιτών» και «5. Ο Μυκηναϊκός κόσμος», στο μάθημα της  Ιστορίας της  Α΄ γυμνασίου με τη μέθοδο του power point».
ΔΕΛΛΙΟΥ ΑΣΠΑΣΙΑ, φιλόλογος, ΠΕΟ2, Γυμνάσιο Αξιούπολης, «ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ  ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΟΥ POWER POINT: «Εκπόνηση σχεδίου εργασίας (project) στην πολυπολιτισμική τάξη της Α΄ γυμνασίου  στο μάθημα της  Ιστορίας».
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗΣ, φιλόλογος, ΠΕΟ2,  Γυμνάσιο Καλυθιών Ρόδου
Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ
Η Οδύσσεια της ζωγραφικής.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗΣ, φιλόλογος, ΠΕΟ2,  Γυμνάσιο Καλυθιών Ρόδου
«Για τα Πρωτάκια μου»: Ένα Παράδειγμα χρήσης των blog στην εκπαιδευτική διαδικασία.
ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, συγγραφέας, δημοσιογράφος: ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ: Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ, «...απο την έμπνευση στη δημιουργία... απο την δημιορυργια στην
πραγματοποιηση. απο την πραγματοποιηση στο ταξιδι ...»
ΨΩΜΑ ΜΑΡΙΑ: ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ, "Μια διαθεματική προσέγγιση στη διδασκαλία της Ιστορίας της Γ΄ Γυμνασίου με τη βοήθεια των Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών".