Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024, 12:22:58 μμ
Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2011 19:17

Επίσκεψη Γκουντενούδη σε νοσοκομείο Κιλκίς - ΚΚΣ

Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Κιλκίς πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Χρήστος Γκουντενούδης, συνοδευόμενος από τους Περιφερειακούς συμβούλους  κ. Π. Θωμαϊδη, κ. Αν. Βεργίδη και κ. Χρ. Ανθρακίδη,  καθώς και τους κ. Κ. Τεκίρδαλη Δ/ντη Τεχνικών Υπηρεσιών και κ. Π. Πετρίδη μηχανικό της ίδιας υπηρεσίας.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση για τα μείζονα ζητήματα που απασχολούν το Ίδρυμα και επηρεάζουν άμεσα τις παροχές Υγείας στο νομό.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Α Χατζηκρανιώτη παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων του Ιδρύματος. Το ζήτημα που σχεδόν μονοπώλησε τη σύσκεψη ήταν αυτό της Γ’ Πτέρυγας, ενός έργου που, η μεγάλη του καθυστέρηση έχει προκαλέσει τεράστια εμπόδια στην αναβάθμιση των Υπηρεσιών Υγείας στο νομό.
Κατά τη σύσκεψη αποφασίσθηκε να δοθεί μια τελευταία προθεσμία στον εργολάβο προκειμένου να εξαλειφθούν τόσο οι μέχρι στιγμής ατέλειες και παραλείψεις στην κατασκευή, όσο και οι φθορές που έχουν προκληθεί στο νέο κτίριο από την μακρόχρονη έκθεσή του σε αντίξοες καιρικές συνθήκες. Η προθεσμία στον εργολάβο του έργου θα έχει καταληκτική ημερομηνία με σχετικά μικρά χρονικά περιθώρια  αφού το έργο ξεκίνησε το 2003 με πρώτη ημερομηνία περαίωσης τους 36 μήνες.
Εν τω μεταξύ για το ίδιο θέμα ο Διοικητής του Νοσοκομείου είχε αποστείλει έγγραφο στο Υπουργείο Υγείας με ημερομηνία 12/1/2011 όπου, αφού παρατίθεται το πρόβλημα στο σύνολό του, ζητείται η επιτόπια επίσκεψη εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου προς απόκτηση ιδίας αντίληψης.
Στη συνέχεια να ζητηθεί από τον ανάδοχο η άμεση παράδοση του έργου αφού πρώτα εκτελεσθούν όλες οι απαραίτητες εργασίας αποκατάστασης.
Ένα άλλο ζήτημα που επιτάσσει την επίσπευση των εργασιών είναι το γεγονός ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για την προμήθεια του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού της νέας Πτέρυγας.
Ο Διοικητής του νοσοκομείου ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη και για μια σειρά άλλων ζητημάτων που εμποδίζουν την αναβάθμιση του ιδρύματος όπως η παρατεινόμενη έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού.

Στο Κ.Κ.Σ.
Την ίδια ημέρα ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Γκουντενούδης συνοδευόμενος από τους Περιφερειακούς Συμβούλους, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης.
Τον κ. Γκουντενούδη και τους συνεργάτες του, υποδέχθηκαν τα στελέχη του Κέντρου, οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και βεβαίως τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Κέντρο.
Από την επίσκεψη που ακολούθησε, διαφάνηκε η τεράστια δυσκολία στην εύρυθμη λειτουργία του πολύτιμου ιδρύματος, αφού τα κονδύλια λείπουν ακόμη και από βασικότατους τομείς, όπως η θέρμανση.
Μετά την λεπτομερή ενημέρωση, ο  Αντιπεριφερειάρχης υποσχέθηκε πλήρη και συστηματική αρωγή, η οποία θα βασίζεται στην διαρκή επαφή και συνεργασία με όλους τους παράγοντες του Κέντρου.