Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 6:36:53 μμ
Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2010 15:12

Επίσκεψη και συνεργασία Τερζίδη στο Δήμο Μουριών

terzidis_mouries


Με επίσκεψη του στο Δήμο Μουριών ξεκίνησε ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτρης Τερζίδης την ενημέρωση του στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τους Δήμους που θα αποτελούν τον νέο Δήμο του Κιλκίς, για θέματα και ζητήματα που τους αφορούν. Συγκεκριμένα, την περασμένη Πέμπτη 12 Αυγούστου, ο κ. Τερζίδης συναντήθηκε στο Δημαρχείο Μουριών με τον Δήμαρχο κ. Σάββα Αργυρόπουλο όπου ο τελευταίος τον ενημέρωσε για την κατάσταση του Δήμου, τα έργα που έχουν ολοκληρωθεί ή είναι σε εξέλιξη καθώς για τις μελέτες που έχει έτοιμες ο Δήμος. Το ζήτημα της καθαριότητας, που είναι σημαντικό, απασχόλησε τους δύο άνδρες καθώς από τις 31.12.2010 λήγει η σύμβαση με τον εργολάβο.
Ο κ. Αργυρόπουλος έθεσε τα θέματα της αποχέτευσης των Δημοτικών Διαμερισμάτων, τη δημιουργία του γενικού πολεοδομικού σχεδίου, την κατασκευή του κόμβου στον Σταθμό Μουριών ενώ στη συνάντηση το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στην λίμνη Δοϊράνη και στην αξιοποίηση της. Από την πλευρά του ο Δήμαρχος του  Κιλκίς μίλησε για την ανάγκη δημιουργίας ενός ενιαίου διαχειριστικού σχεδίου για την λίμνη που θα περιλαμβάνει την προστασία της, τον εμπλουτισμό της, την αξιοποίηση της συνδέοντας την λίμνη με τα χίλια δέντρα και το Μπέλλες, που αποτελούν ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα που μπορεί να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη της περιοχής και όχι μόνο. Ο κ. Τερζίδης επίσης αναφέρθηκε ότι στον σχεδιασμό αυτό θα βοηθήσει μια καλύτερη διακρατική συμφωνία και συνεργασία με την γείτονα χώρα των Σκοπίων ώστε τα αποτελέσματα να είναι καλύτερα και πιο ολοκληρωμένα.
Ακολούθως ο κ. Αργυρόπουλος ξενάγησε τον κ. Τερζίδη στις πηγές νερού που έχουν αξιοποιηθεί από τον Δήμο στο Μπέλλες, στα συστήματα άρδευσης των αγροτικών περιοχών καθώς και στον διαμελιστή νερού στα όρια με τον νομό Σερρών στην Καστανούσα.