Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024, 7:14:40 μμ
Σάββατο, 08 Μαρτίου 2008 07:41

Επιτυχές το 12ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κιοκιουσίν Καράτε

 Παρουσία 1500 και πλέον φιλάθλων πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο Πολυκάστρου το 12ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κιουκιουσίν Καράτε, στο οποίο συμμετείχαν αθλητές από όλη την Ελλάδα. Την διοργάνωση ανέλαβε ο Σύλλογος Πολεμικών Τεχνών «Αλέξανδρος» Πολυκάστρου με την υποστήριξη του Δήμου Πολυκάστρου.
Διεξήχθησαν σκληροί αγώνες, υπήρχε μεγάλος ανταγωνισμός μεταξύ των αθλητών με αποτέλεσμα το επίπεδο των αγώνων να είναι πολύ υψηλό, προσφέροντας πλούσιο θέαμα στους φίλους του καράτε.
Από το νομό Κιλκίς συμμετείχαν ο «Αλέξανδρος» Πολυκάστρου με 24 αθλητές, ο «Αριστοτέλης» Κιλκίς με 36 αθλητές, ο οποίος αναδείχθηκε πρώτος στην γενική κατάταξη και ο Αθλητικός Σύλλογος Π. Αγιονερίου ο «Σωκράτης» σε συνεργασία με το νεοσύστατο τμήμα του γυμναστηρίου «Kinesis» με έξι αθλητές.
Ο «Αλέξανδρος» Πολυκάστρου κατέκτησε επτά χρυσά μετάλλια με τους αθλητές Απόστολο Σιδηρόγλου, Αλέξη Σάλκοφ, Δημήτρη Νταμοτσίδη, Βασίλη Γατίδη, Βασίλη Σούρλα, Μαρία Τσακαλίδου και Χαράλαμπο Ιωαννίδη ενώ δέκα αθλητές κατέλαβαν την δεύτερη θέση. Πρόκεται για τους Χρήστο Παπαδόπουλο, Ντέμη Καρυπίδη, Δημήτρη Καρυπίδη, Βλαδίμηρο Νταμοτσίδη, Πέτρο Καρυπίδη, Αναστάσιο Ντεκουτσίδη, Αλέξανδρο Κουλίνα, Ρούλα Αντάμ, Αθανασιάδη Επαμεινώντα και Λάζαρο Αναστασιάδη. Στους πανευρωπαϊκούς της Βουλγαρίας θα συμμετέχει ο Χρήστος Παπαδόπουλος.
Ιδιαίτερα ικανοποιημένος αισθάνεται ο προπονητής του «Αριστοτέλη» Κιλκίς Οτάριο Μελικιάδη, του οποίου οι αθλητές κατέκτησαν 12 χρυσά μετάλλια. Στην κατηγορία Ανδρών στα 70 κιλά χρυσά μετάλλια κατέκτησαν οι Γιώργος Αθανασιάδης και Σωτήρης Μπογιατζάκης, στα 80 κιλά δεύτερος αναδείχθηκε ο Γιώργος Νικολαίδης, στα 90 κιλά πρώτος ο Ιωάννης Βαρδικίδης και δεύτερος ο Μιχάλης Ευθυμίου και στην κατηγορία Γυναικών πρώτη η Χρυσάνθη Πούλου. Ο πρώτος κάθε κατηγορίας θα συμμετέχει στους πανευρωπαϊκούς αγώνες που θα διεξαχθούν στις 24-25 Μαϊου στην Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας.
Από τον «Σωκράτη» Π. Αγιονερίου στην κατηγορία προπαίδων στα 20 κιλά χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Γιώργος Συμεωνίδης ενώ στην κατηγορία παγκορασίδων στα 50 κιλά την τρίτη θέση κατέλαβε η Χρύσα Ιωαννίδου.
Άριστα πήρε η διοργανωτική μέριμνα του πρωταθλήματος από τον Αλέξανδρο Πολυκάστρου, με τον πρόεδρο του Συλλόγου Φώτη Σιδηρίγλου να δηλώνει ικανοποιημένος για την διοργάνωση και ιδιαίτερα ευτυχής γιατί πραγματοποιήθηκε στο Πολύκαστρο με την θερμή συμπαράσταση του Δημάρχου Πολυκάστρου Δημήτρη Σμυδάκη.