Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024, 12:27:14 μμ
Τρίτη, 09 Μαρτίου 2010 06:28

Επιτυχής ο χορός Συνδέσμου Διαιτητών Καλοθοσφαίρισης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός του Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης νομού Κιλκίς στο κέντρο «Γεύσεις Αρχοντάκη», στην Αξιούπολη, με σημαντικές παρουσίες από στελέχη του μπάσκετ όλης της χώρας και παράγοντες του νομού Κιλκίς. Ο Σύνδεσμος τίμησε τρεις αξιόλογους παράγοντες του μπάσκετ, με μεγάλη προσφορά στο άθλημα. Συγκεκριμένα τιμήθηκαν: Ο πρόεδρος Ο.Δ.Κ.Ε ΚΑΦΕΣ ΗΛΙΑΣ και την βράβευση έκανε ο Δήμαρχος Κιλκίς Δ. Τερζίδης. Ο πρώην Διεθνής διαιτητής και μέλος της Κ.Ε.Δ της Ε.Ο.Κ Κ. ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ και την βράβευση έκανε η εισαγγελέας Κιλκίς Ειρήνη Χρυσογιάννη. Το μέλος της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ. Κώστας ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ και την βράβευση έκανε η δήμαρχος ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ Σ. Συμεωνίδου.
Επίσης, προσφέρθηκε ανθοδέσμη ως ευχαριστήριο από τον Σύνδεσμο στο πρώην Γ.Γ. της  Ο.Δ.Κ.Ε. Μάρκο ΝΑΛΕΤΑΚΗ, από τον πρόεδρο της εξελεγκτικής επιτροπής της Ο.Δ.Κ.Ε. Παναγιώτη Δεπούδη. 

Ιστορικό
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου,  Πλούταρχος Ελευθεριάδης, αναφέρθηκε και στη διαδρομή του Συνδέσμου.
Ο Σύνδεσμος Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης ΚΙΛΚΙΣ ιδρύθηκε τον Μάιο του 1996 με πυρήνα τότε έναν αξιολογημένο Διαιτητή Εθνικών κατηγοριών με καταγωγή από το Πολύκαστρο ο οποίος πλαισιώθηκε με ενεργά μέλη από την ευρύτερη περιοχή του Νομού, που με ζήλο και μεράκι προσπάθησαν να θέσουν υψηλούς στόχους. Τα αποτελέσματα δεν άργησαν να φανούν. Την επόμενη χρονιά (1997) διοργανώνεται η ΠΡΩΤΗ Σχολή Διαιτησίας στην έδρα του Συνδέσμου υπό την αιγίδα της Ο.Δ.Κ.Ε. από την οποία αποφοιτούν με επιτυχία 15 καινούργιοι Διαιτητές. Ταυτόχρονα εγκρίνεται ο ΣΔΚΚ ως Δόκιμο – Τακτικό μέλος της ΟΔΚΕ και ανοίγει ο ορίζοντας για την αναγνωσιμότητα του Συνδέσμου.
Η αγωνιστική παρουσία και προσπάθεια βελτίωσης των ικανοτήτων των διαιτητών μας στα γήπεδα, αρχίζει να αποδίδει καρπούς και ήδη στα επόμενα χρόνια ο κατάλογος των Αξιολογημένων διαιτητών συμπληρώνεται με δύο ακόμα μέλη μας, φτάνοντας τον αριθμό των τριών.
Το έτος 2000 διοργανώνουμε την 2η Σχολή Διαιτησίας από την οποία αποφοιτούν ακόμη 12 νέοι διαιτητές από τους οποίους ακόμα τρείς αξιολογούνται ως Διαιτητές Εθνικών κατηγοριών.
Το έτος 2009 πραγματοποιείται η 3η Σχολή Διαιτησίας από την οποία αποφοιτούν επιπλέον 27 διαιτητές του Νομού Κιλκίς, ενώ για πρώτη φορά αξιολογείται ήδη αξιολογημένος διαιτητής μας για μεγαλύτερη κατηγορία και συγκεκριμένα για Β΄ Εθνική.
Παράλληλα σε όλα αυτά τα δρώμενα οι παλαιότεροι αξιολογημένοι διαιτητές – μέλη του Συνδέσμου μας ενεργοποιούνται ως Κομισάριοι Αγώνων αλλά και Παρατηρητές Διαιτησίας. 
Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι μέλος του ΣΔΚΚ ενεργοποιείται τα τελευταία χρόνια στα Διοικητικά όργανα της ΟΔΚΕ, ενώ από την ίδρυσή του μέχρις και σήμερα μέλη μας ενεργοποιούνται και συμμετέχουν σε όλες τις Επιτροπές Πρωταθλημάτων της ΕΚΑΣΚΕΜ.
Από ιδρύσεως του Συνδέσμου μας και πέρα από τα Εθνικά Πρωταθλήματα συμμετέχουμε ως συνδιοργανωτές σε ετήσια ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ & ΦΟΡΕΩΝ που δραστηριοποιούντα σε όλο τον Νομό Κιλκίς.
Ο Σύνδεσμος Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης ΚΙΛΚΙΣ έχει ως πρωταρχικό στόχο και σκοπό την προαγωγή και ανάπτυξη της αθλητικής ιδέας μέσα από την Καλαθόσφαιρα, την ανάπτυξη του πνεύματος συναδελφοσύνης και αλληλεγγύης μεταξύ των μελών του και τέλος την εξύψωση της διαιτησίας αλλά και του αθλήματος στην κοινωνία γενικότερα.
Η καλαθοσφαίριση στην σημερινή της μορφή ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙ μόνο ικανότητα και υψηλή απόδοση από την πλευρά των παιχτών αλλά και από το μέρος των διαιτητών που πρέπει να είναι σε θέση και ετοιμότητα να παρακολουθήσουν ένα ΔΥΝΑΤΟ και ΓΡΗΓΟΡΟ παιχνίδι με την ίδια απόδοση και ένταση σε όλη του την διάρκεια.
Σήμερα απαριθμούμε 64 εγγεγραμμένα μέλη Διαιτητών με αρκετούς πρώην καλαθοσφαιριστές και ήδη έχουμε δώσει θετικά δείγματα στην μέχρι και σήμερα αγωνιστική μας παρουσία στα γήπεδα.
Τελειώνοντας δράττομαι της παρουσίας των Σωματείων (μελών της Ομοσπονδίας) θέλω να τονίσω ότι ο καθένας μας από το δικό του γήπεδο δραστηριοποίησης, επιζητούμε και ευελπιστούμε μια συνεργασία και αλληλοσεβασμό. Μην αδικείται τους διαιτητές που καλούνται να κρίνουν και να σφυρίξουν σε κλάσματα του δευτερόλεπτου. Ευχή μας είναι, να παρακολουθήσουμε παιχνίδια υψηλών προδιαγραφών και να δούμε τις κερκίδες των γηπέδων καλαθόσφαιρας να γεμίζουν με φιλάθλους με πνεύμα ευπρέπειας και αθλητικού σεβασμού.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ακόμη: Ο Νομάρχης Κιλκίς Ε. ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ, ο βουλευτής Κ. ΚΙΛΤΙΔΗΣ , ο αντιδήμαρχος Πολυκάστρου Ε. Αναστασιάδης, ο εκδότης ΕΙΔΗΣΕΩΝ-ΠΡΩΙΝΗΣ Κ. ΤΕΡΖΕΝΙΔΗΣ, ο δικηγόρος Γ. ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ,  ο πρόεδρος Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ. Αν. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ, μέλη της Κ.Ε.Δ της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ,  ο εκπρόσωπος του Σ.Ε.Π.Κ. Παν. ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ, αθλητικοί  τοπική σύλλογοι, πρόεδροι και εκπρόσωποι από τους συνδέσμους (ΗΜΑΘΙΑΣ–ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ–ΑΤΤΙΚΗΣ–ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΣΕΡΡΩΝ–ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ), διαιτητές– αθλητές-προπονητές.