Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024, 6:55:19 μμ
Πέμπτη, 06 Μαρτίου 2008 11:49

Έργα εκσυγχρονισμού στα τελωνεία Ευζώνων και Δοϊράνης

Η επέκταση και η βελτίωση των εγκαταστάσεων των δυο τελωνείων του νομού, στους Ευζώνους και τη Δοϊράνη, εισέρχεται στην τελική ευθεία της υλοποίησης με τη δημοπράτηση των σχετικών εργολαβιών από την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας.

Οι δυο οδικές πύλες της χώρας μας από και προς τα Βαλκάνια και τη Δυτική Ευρώπη εκσυγχρονίζονται και μεγεθύνονται καθώς από τις πύλες αυτές αναμένεται να διέρχεται μεγάλο τμήμα της τουριστικής κίνησης, η οποία μετά από την κάμψη λόγω της αναταραχής στα Βαλκάνια, σταδιακά επανέρχεται στις παλιές «ένδοξες» μέρες.
Η δημοπρασία για το τελωνείο Ευζώνων προβλέπει έργα προϋπολογισμού 4.250.000 ευρώ και ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 1 Απριλίου 2008.
Το έργο χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του προγράμματος γειτνίασης ΕΛΛΑΔΑ - ΠΓΔΜ από πιστώσεις του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.
Ανάλογη δημοπρασία μες σαφώς μικρότερο προϋπολογισμό προκηρύχτηκε με αντικείμενο έργα βελτίωσης και εκσυγχρονισμού του τελωνείου Δοϊράνης.
Η δημοπρασία θα γίνει την πρώτη Απριλίου 2008 με προϋπολογισμό 475.000 ευρώ από το ίδιο πρόγραμμα όπως και η δημοπρασία που αφορά στο τελωνείο Ευζώνων.