Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024, 6:04:52 μμ
Δευτέρα, 03 Μαϊος 2010 13:02

Εργατική Πρωτομαγιά 2010

Το Εργατικό Κέντρο Κιλκίς και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ-Κιλκίς, διοργανώνουν τις εκδηλώσεις εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς και καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 1 Μαΐου, στις 10:30π.μ,. στο χώρο του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς, ενώ συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την ίδια ώρα και στο παράρτημα του Εργατικού Κέντρου στην Αξιούπολη.
"Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους στην χώρα μας ίσως στην δυσκολότερη περίοδο των μεταπολεμικών χρόνων", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Κιλκίς.

"Οι απολύσεις, η ανεργία, η απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων, η περικοπή των ασφαλιστικών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων, η συρρίκνωση του εισοδήματος, είναι τεράστια προβλήματα, τα οποία σε συνδυασμό με την πίεση της οικονομικής κρίσης, γίνονται ακόμη μεγαλύτερα για τους εργαζόμενους, του συνταξιούχους και τους άνεργους.
Για την κατάσταση αυτή στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας, δεν φταίνε οι εργαζόμενοι και δεν πρέπει εμείς να πληρώσουμε την κρίση του οικονομικού συστήματος.
Γι’ αυτό και πρέπει να αντιδράσουμε με τον  πιο δυναμικό τρόπο να διαφωνήσουμε, να καταγγείλουμε και να διαδηλώσουμε την άρνησή μας στα επιβαλλόμενα μέτρα της κρίσης".

ΑΔΕΔΥ
Σε ανακοίνωσή της ΑΔΕΔΥ Κιλκίς αναφέρει:
«To μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, και το εργατικό κίνημα της χώρας μας, αποδίδει φόρο τιμής στους αγωνιστές και τις αγωνίστριες του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, που θυσίασαν και τη ζωή τους ακόμα, στο βωμό της υπεράσπισης των εργατικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, για το δικαίωμα στην εργασία, για καλύτερες συνθήκες ζωής, για δικαιότερη κατανομή του παραγόμενου πλούτου, για κοινωνική δικαιοσύνη, για ειρήνη και δημοκρατία.
Σήμερα οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, που είναι τα μόνιμα θύματα, καλούνται να συνεχίσουν τον ίδιο εκείνο αγώνα, για να  αποκρούσουν νεοφιλελεύθερες  πολιτικές, που προσπαθεί να επιβάλλει η Κυβέρνηση, η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ., οι οποίες στο όνομα της << καπιταλιστικής κρίσης >>,  οδηγούν στην ανεργία, στις απολύσεις, στην απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, στη συρρίκνωση του εισοδήματος, στην περικοπή των ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και των συνταξιούχων.  
Το εργατικό κίνημα οφείλει, και υποχρεούται, απέναντι στη νέα επίθεση που δέχεται από τη σημερινή κυβέρνηση με πιο σκληρή λιτότητα, με την πρωτοφανή μείωση των μισθών και των επιδομάτων στα χρονικά της Μεταπολίτευσης, με νέα φοροεπιδρομή, με πλήρη ασυδοσία της αγοράς, με αύξηση του Φ.Π.Α., με πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων, με νέες περικοπές των Ασφαλιστικών και Συνταξιοδοτικών Δικαιωμάτων των εργαζομένων, με την απροκάλυπτη και ανάλγητη απειλή και επίθεση σε δικαιώματα ζωής όλων των εργαζομένων, να τεθεί στην πρωτοπορία αυτού του αγώνα, όπου, αγωνιζόμαστε, προτείνουμε και διεκδικούμε:
ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΔΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ. ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΤΑΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ.
Κατάργηση των αντιασφαλιστικών Νόμων Πετραλιά, Σιούφα  και  Ρέππα.
Πραγματικές αυξήσεις. Νέο μισθολόγιο με 1.350 _ κατώτερο βασικό μισθό.
Άμεση κρατική επιχορήγηση του ΤΠΔΥ προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.
Αντιμετώπιση του ΟΠΑΔ για να σταματήσουν τα προβλήματα με τις καταγγελίες των συμβάσεων των γιατρών και των φαρμακοποιών και να αναβαθμιστεί η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Επέκταση του θεσμού των ΒΑΕ και στο Δημόσιο.
Αύξηση των δαπανών για την παιδεία, υγεία, κοινωνική ασφάλιση.
Προστασία και αναβάθμιση των Δημοσίων Υπηρεσιών. Όχι στις Ιδιωτικοποιήσεις. Κατάργηση του Νόμου για τις ΣΔΙΤ.
Δίκαιο φορολογικό σύστημα.
Ζ Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με αξιοκρατικές διαδικασίες. Όχι στις ελαστικές μορφές εργασίας. Κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων και άμεση μονιμοποίηση των εκτάκτων αορίστου χρόνου.
Αξιοκρατική στελέχωση των Δημοσίων Υπηρεσιών. Όχι στην κομματικοποίηση και τις πελατειακές σχέσεις.
Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό και τον πόλεμο, για Ειρήνη, πλήρη απασχόληση, Κοινωνική δικαιοσύνη, προστασία των Δημοσίων Υπηρεσιών, υπεράσπιση και διεύρυνση των κοινωνικών και συλλογικών δικαιωμάτων μας. Με ενότητα και αγώνες τιμούμε την ΕΡΓΑΤΙΚΗ  ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ.