Η τελετή πραγματοποιήθηκε σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και σεβασμού, προς τιμήν των πυροσβεστών που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος, υπηρετώντας με αυταπάρνηση και αφοσίωση τον συνάνθρωπο και την πατρίδα.

Στην ομιλία του, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κιλκίς, Πύραρχος κ. Γκαντίδης, ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Ο κατάλογος των συναδέλφων που θυσιάστηκαν στο καθήκον είναι μακρύς. Το καθήκον του πυροσβέστη υπερβαίνει την υπηρεσιακή του δράση. Υπερβαίνουμε τον εαυτό μας, γιατί μας βαραίνει η ευθύνη — η ευθύνη να σώσουμε. Για τους συναδέλφους που χάθηκαν, δίνουμε την υπόσχεση πως θα έχουμε τα ιδανικά τους ως φάρο και οδηγό στην πορεία μας. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειές τους.»

Ο κ. Γκαντίδης αναφέρθηκε επίσης στα θετικά αποτελέσματα της φετινής αντιπυρικής περιόδου, τονίζοντας ότι η αντιπυρική περίοδος ολοκληρώθηκε με θετικό αποτέλεσμα, παρά τις όποιες δυσκολίες.Σε σύγκριση με το 2024 καταγράφηκε μείωση κατά 25% στις αγροτοδασικές πυρκαγιές και μείωση κατά 80% στις καμένες δασικές εκτάσεις.

Ο κ. Γκαντίδης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς όσους στάθηκαν στο πλευρό των πυροσβεστών κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου. Τόνισε πως η συμβολή κάθε πολίτη, ακόμη και εκείνων που πρόσφεραν ένα απλό μπουκάλι νερό στο πεδίο της μάχης, είχε μεγάλη σημασία. Επεσήμανε επίσης τη διαχρονική και εθελοντική στήριξη των πολιτών – ανώνυμων και επώνυμων – καθώς και των τεσσάρων συλλόγων που με συνέπεια στηρίζουν το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Στο τέλος της τελετής πραγματοποιήθηκε η βράβευση των συλλόγων που συνέδραμαν ουσιαστικά στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών του καλοκαιριού, με την απονομή τιμητικών διακρίσεων στον Κυνηγετικό Σύλλογο Παιονίας «Πάικο», στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Κιλκίς, στο Παράρτημα Κιλκίς του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και στον Κυνηγετικό Σύλλογο Κιλκίς.



