Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2023, 2:05:44 μμ
Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2023 11:06

Eva Markor: Χειροποίητες τσάντες made in Κιλκίς

Μεγάλωσε μέσα σε τόπια υφασμάτων, τη συντρόφευσε και τη νανούρισε ο ήχος των ραπτικών μηχανών, με τις πρώτες της μνήμες να δημιουργούνται στην οικοτεχνία των γονιών της στο Κιλκίς, που ασχολούνταν με το φασόν γυναικείο ένδυμα.

 

Στα 7 της χρόνια άρχισε να ράβει η ίδια ζώνες για ρόμπες, ήταν μια εύκολη τριβή με το αντικείμενο, ώστε η μικρή Εύη να ζυμωθεί, με τις κλωστές, τα υφάσματα, τις ραπτικές μηχανές και να της γεννηθεί η αγάπη για το hand made ένδυμα που τα τελευταία δυο χρόνια μετουσιώθηκε σε δημιουργία χειροποίητων,  ευφάνταστων τσαντών.

Το ταξίδι στον κόσμο των ρούχων ξεκίνησε από μικρή ηλικία, ωστόσο η αναζήτηση στα δημιουργικά μονοπάτια των πρωτότυπων γυναικείων τσαντών, συχνά ζωγραφισμένων στο χέρι, άρχισε όταν η Εύη Δημητριάδου, που έχει υιοθετήσει, πλέον, το brand Eva Markor, έτυχε να συναντήσει την ευρωβουλευτή Ελίζα Βοζενμπεργκ, η οποία ενθουσιάστηκε με τη τσάντα που η σχεδιάστρια κρατούσε.

Η τσάντα, την οποία και απέκτησε η ευρωβουλευτής, ήταν η πρώτη που δημιούργησε όπως εξομολογείται η κ. Δημητριάδου στη Voria.gr.

Επρόκειτο όπως λέει για μια δερμάτινη τσάντα διακοσμημένη στην μπροστινή της όψη, με γούνα ρακούν.

Έκτοτε η κ. Δημητριάδου έδωσε έμφαση στη χειροποίητη τσάντα, χωρίς ποτέ να σταματήσει τη ραφή ενδυμάτων, προσανατολισμένων κυρίως σε βραδινές τουαλέτες και νυφικά. Τα υλικά που χρησιμοποιεί για τις τσάντες της είναι ιδιαίτερα υφάσματα, κάποια «λειτουργούν», μάλιστα, σαν καμβάς προκειμένου να ζωγραφίσει, με εναλλαγές, τα πρόσωπα που αποτυπώνει, δέρματα και γούνες.

Η ιδιαιτερότητα είναι πως κάθε τσάντα είναι χειροποίητη και μοναδική, ενώ ο χρόνος για την κατασκευή της αγγίζει τις τέσσερις ώρες.

«Πάντοτε προσέχω να μην φτιάξω ξανά την ίδια τσάντα, προσέχω τον συνδυασμό των χρωμάτων, το σχέδιο. Η πελάτισσα δεν μπορεί να βρει ξανά την ίδια τσάντα, τα κομμάτια είναι μοναδικά» σημειώνει χαρακτηριστικά η κ. Δημητριάδου.

 

Ταξιδεύοντας με μια Eva Markor στο εξωτερικό

Η μοναδικότητα και η ιδιαιτερότητα των τσαντών που λανσάρει η Eva Markor, έχουν ως αποτελέσματα η δημιουργός τους μέσω του νεσύστατου ηλεκτρονικού της καταστήματος να δέχεται, όπως τονίζει η ίδια, «μεγάλες παραγγελίες από τον Παναμά, τις ΗΠΑ (Νέα Υόρκη και Χιούστον), τη Σουηδία, την Ελβετία, τη Γερμανία, αλλά και από τα γειτονικά μας Σκόπια».

Οι ιδιαίτερες καλοκαιρινές σειρές Εva Markor που συνδυάζονται και με τα καφτάνια που σχεδιάζει η Εύη Δημητριάδου, πωλούνται σε καταστήματα στη Ζάκυνθο, τη Μήλο, την Κρήτη, αλλά και σε καταστήματα ξενοδοχείων στη Χαλκιδική.

Οι γυναίκες, όπως λέει, τα τελευταία χρόνια  κάνουν στροφή στα καλαίσθητα χειροποίητα αξεσουάρ δίνοντας, πλέον, περισσότερη έμφαση, από ότι στο παρελθόν, στις τσάντες, τα υποδήματα και τα κοσμήματα.

Για το επόμενο διάστημα στοχεύει στην περαιτέρω διείσδυση των προϊόντων της στα ελληνικά νησιά, αλλά και στην ενδυνάμωση του ηλεκτρονικού της καταστήματος, έχοντας ως συνεργάτη τον γιο της, Μαρίνο. Στα σχέδιά τους η δημιουργία μιας ανδρικής σειράς, αλλά και συνέργειες με άλλους συναδέλφους της που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν συνδυαστικά με τα είδη της, όπως ένδυμα γυναικείο, παπούτσι κλπ.

 

Η συμμετοχή στο Thessfashion  

Η Εύη Δημητριάδου αποτελεί μια από τις σχεδιάστριες/ σχεδιαστές  που  ένωσαν τις δυνάμεις τους με εταιρείες ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ και συμμετέχουν στο νεόκοπο εγχείρημα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, που διοργανώνει μια ειδική συμμετοχή στο περίπτερο 16 για τους προαναφερθέντες κλάδους στο πλαίσιο της 87ης ΔΕΘ.

Πρόκειται για το Thessafashion, το οποίο έχει αποσπάσει θετικά σχόλια τόσο από τους συμμετέχοντες, όσο και από τους επισκέπτες και θα φιλοξενήσει δυο επιδείξεις μόδας την Παρασκευή το απόγευμα στις 18.00 (γυναικεία, αντρικά και αξεσουάρ) και την Κυριακή στις 12.00 (παιδικό ένδυμα).

Πηγή: voria.gr