Σάββατο, 8 Μαΐου 2021, 12:25:46 πμ
etpa
Τρίτη, 06 Απριλίου 2021 13:47

Ευκαρπία: Τέσσερις θετικοί σε 82. Δροσάτο: Οχτώ σε μόλις 41

Συντάκτης:

Δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid tests) πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα  στην Κοινότητα Ευκαρπίας και την Τρίτη στο Δροσάτο, σε συνεργασία με το Δήμο Κιλκίς και με συντονιστή τον αντιδήμαρχο Υγείας, Κώστα Πουντζουκίδη.

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του eidisis.gr, στον  προγραμματισμένο έλεγχο rapid test στην Ευκαρπία προσήλθαν 82 κάτοικοι και από τα γύρω χωριά, όπως συμβαίνει πάντα. Τα αποτελέσματα ήταν μάλλον ενθαρρυντικά, αφού μόνο το 5%, δηλαδή τέσσερα άτομα, αποδείχτηκαν θετικά στον κορονοϊό.

Στο Δροσάτο ήταν μικρή η συμμετοχή των κατοίκων αφού μόλις 41 προσήλθαν από το χωριό και την ευρύτερη περιοχή και το αποτέλεσμα ήταν ανησυχητικό: το 20%, δηλαδή οχτώ άτομα βρέθηκαν θετικά.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται την Τετάρτη (σήμερα) στο Νέο Αγιονέρι με τη συνδρομή κινητής μονάδας του ΕΟΔΥ, στην πλατεία του από τις 10:00 έως τις 13:00.

Ο Δήμος Κιλκίς καλεί τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να συμμετάσχουν στη δειγματοληψία.

Οι πολίτες που θα προσέλθουν για να υποβληθούν στο rapid test, οφείλουν απαραιτήτως να έχουν μαζί τους το δελτίο της ταυτότητάς τους και να δώσουν στο υγειονομικό συνεργείο τον ΑΜΚΑ τους.