Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2023, 3:06:21 πμ
Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2008 08:42

Ευρωπαϊκές επαφές του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς

 Η επίσκεψη των σχολικών εταίρων του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς από το Rugby High School, πραγματοποιήθηκε από τις 25 Φεβρουαρίου 2008 έως την 1 Μαρτίου 2008 στην πόλη μας στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Σωκράτης – Comenius 1.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης των εταίρων πραγματοποιήθηκαν συνεδριάσεις οι οποίες αφορούσαν:
α) Εξέλιξη Σχολικών Δραστηριοτήτων τρέχουσας χρονιάς (δημιουργία ερωτηματολογίου με θέμα την εξοικονόμηση ενέργειας, κατασκευή μοντέλων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, κατασκευή αφισών κλπ.)
β) Ανταλλαγή ιδεών για τον τρόπο λειτουργίας των σχολέιων και για το εκπαιδευτικό σύστημα των δύο χωρών.
γ) Διδασκαλία - Παρακολούθηση μαθημάτων
δ) Διαδικασίες αξιολόγησης των αποτελεσμάτων της τρέχουσας χρονιάς για το κάθε σχολείο.
Οι εκπαιδευτικοί συνόδευαν και τέσσερις μαθήτριες, οι οποίες ακολούθησαν ξεχωριστό πρόγραμμα δραστηριοτήτων, στοχεύοντας στη γνωριμία και σύσφιξη των σχέσεων με τα παιδιά της ομάδας Comenius του σχολείου μας, αλλά και την ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών πάνω σε σχολικά θέματα.
Την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου συμμετείχαν στη δεντροφύτευση που διοργάνωσε το σχολείο στο λόφο Αγίου Γεωργίου. Τις επόμενες μέρες περιηγηθήκανε στο σχολείο, μπήκαν σε τάξεις και παρακολουθήσανε μαθήματα Μουσικής, Αγγλικών, Τεχνολογίας και παράλληλα διοργανώθηκε ένα περιβαλλοντικό παιχνίδι, όπου τα παιδιά χωριστήκανε σε μικτές ομάδες με αυτά από την Αγγλία, ερεύνησαν το χώρο του σχολείου και εντόπισαν σημεία, όπου υπάρχει υπερβολική κατανάλωση ενέργειας.
Στη συνέχεια αποτύπωσαν τις προτάσεις τους για τον περιορισμό της κατανάλωσης, ζωγραφίζοντας πινακίδες με σχετικά μηνύματα οι οποίες θα αναρτηθούν στα σημεία που εντόπισαν τα προβλήματα.
Τέλος, έγιναν παρουσιάσεις της σχολικής καθημερινότητας αλλά και των δραστηριοτήτων των δύο σχολείων.
Σύμφωνα πάντα με το πρόγραμμα επίσκεψης, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης (Σπήλαιο, Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου), πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε πολιτιστικούς φορείς της πόλης («ΤΕΧΝΗ» και «Αργοναύτες») καθώς και σε οικολογικού ενδιαφέροντος, όπως τις εγκαταστάσεις Βιολογικού Καθαρισμού της πόλης του Κιλκίς και στο Βαλκανικό Βοτανικό κήπο Κρουσσίων.
Οι επισκέπτες εκπαιδευτικοί συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Κιλκίς κ. Δημήτριο Τερζίδη από τον οποίο ενημερώθηκαν για προγράμματα ανακύκλωσης του Δήμου Κιλκίς., αλλά και τον Αντινομάρχη κ. Αμανατίδη Αναστάσιο με τον οποίο συζήτησαν θέματα που αφορούν το Ν. Κιλκίς και την ιστορία του.
Ο Δ/ντης και η ομάδα Comenius  του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς ευχαριστούν θερμά για την έμπρακτη και ουσιαστική βοήθειά τους, τους: Νομάρχη Κιλκίς κ. Ευάγγελο Μπαλάσκα. Δήμαρχο Κιλκίς κ. Δημήτριο Τερζίδη. Αντιδήμαρχο αρμόδιο για πολιτιστικά θέματα κ. Χρήστο Σπίγκο.
Τους εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Γυμνασίου Κιλκίς κ. Μωυσίδου Σωτηρία, κ. Καπουσίδη Στέφανο και κ. Ποζίδου Παρασκευή. Τον Πρόεδρο των Αργοναυτών κ. Κωνσταντίνο Ξανθόπουλο. Την Πρόεδρο της Τέχνης κα Κική Παπαδοπούλου – Πάγκου.