Τετάρτη, 8 Μαΐου 2024, 9:51:06 μμ
Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023 08:56

“ΦΑΙΔΩΝ”: Άνοδος τζίρου 20% το 2022-Διεύρυνση της παραγωγής προϊόντων υγιεινής διατροφής

Άνοδο τζίρου της τάξης του 20% πέτυχε στη χρήση του 2022 η βιομηχανία ζαχαροπλαστικής “Φαίδων”, με την αύξηση των εργασιών να προέρχεται όχι μόνο από την αύξηση των τιμών λόγω της διεθνούς συγκυρίας αλλά και από αύξηση του όγκου των πωλήσεων.

 

Το 2022 ήταν επίσης μια χρονιά ανάπτυξης νέων προϊόντων της εταιρείας στην κατηγορία της υγιεινής διατροφής, τα οποία φέτος όπως επισημαίνει στο GRTimes.gr ο πρόεδρος της βιομηχανίας ζαχαροπλαστικής “Φαίδων”, Στάθης Γιαχανατζής θα διευρυνθούν περαιτέρω.

Παρά την κρίση και τη δύσκολη διεθνή συγκυρία η εταιρεία κατάφερε πέρυσι, αναλυτικότερα, να αυξήσει τις πωλήσεις της εντός και εκτός συνόρων κατά 20% έναντι του τζίρου ύψους 11,336 εκατ. ευρώ του 2021.

Μεταξύ άλλων, το 2022 η εταιρεία που διαθέτει πολυετή εξαγωγική δραστηριότητα σε Αμερική, Αυστραλία, βόρεια και δυτική Ευρώπη, προχώρησε σε συνεργασία με ρουμανική εταιρεία σούπερ-μάρκετ, ενώ τα τελευταία χρόνια «ανοίγει» επίσης αγορές της Ασίας.

Το 2020 η εταιρεία έθεσε σε λειτουργία νέα γραμμή παραγωγής στην έδρα της, στη Νέα Σάντα Κιλκίς για την παραγωγή νέας σειράς διαφοροποιημένων, υγιεινών προϊόντων και τα τελευταία χρόνια δίνει έμφαση στην παραγωγή προϊόντων που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες τάσεις της υγιεινής διατροφής.

Στην κατεύθυνση αυτή, το 2022 διατέθηκε στην αγορά νέα κατηγορία προϊόντων, τα «πολύσπορα crispbreads βρώμης», την οποία η εταιρεία σύμφωνα με τον κ .Γιαχανατζή σκοπεύει να αναπτύξει περαιτέρω φέτος και με νέες γεύσεις, ενώ πολύ πρόσφατα δημιούργησε επίσης νέα σειρά με κουλουράκια χωρίς ζάχαρη και προχωρά επίσης σε διεύρυνση της κατηγορίας των κριτσινιών.

«Η τάση για την υγιεινή διατροφή –σημειώνει ο κ. Γιαχανατζής– είναι συνεχώς αυξανόμενη και η αγορά δείχνει ότι παρά τη διεθνή κρίση η ζήτηση θα κινηθεί σε αυτήν την κατεύθυνση».

Η διαδρομή της «ΦAIΔΩΝ» ξεκίνησε το 1968, όταν οι δύο συνεργάτες Φαίδων Γραμματικόπουλος και Γεώργιος Παπαδόπουλος άνοιξαν το πρώτο τους εργαστήριο ζαχαροπλαστικής 100 τ.μ. στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης. Αρχικά προμήθευαν με μπισκότα, κουλούρια και όλα τα είδη προϊόντων αρτοζαχαροπλαστικής επιχειρήσεις μικρού βεληνεκούς σε τοπικό επίπεδο. Η ζήτηση ήταν αυξανόμενη χρόνο με το χρόνο και το 1984 έγινε η μετεγκατάσταση στο Δερβένι, σε εργοστάσιο παραγωγής 3.000 τ.μ.

Η δεύτερη μετεγκατάσταση της εταιρίας στη σημερινή έδρα της, στη Νέα Σάντα Κιλκίς έγινε το 1997, σε εγκαταστάσεις 17.000 τ.μ.