Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024, 11:50:19 μμ
Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2022 14:20

Φόλες και στο Χέρσο Κιλκίς

12 μέρες έχουν περάσει από τον δηλητηριασμό 10 ζωών στην πόλη του Κιλκίς χωρίς ακόμη να έχουμε ενημερωθεί εάν έχουν κινηθεί οι κατάλληλες διαδικασίες για την τιμωρία των ενοχών, και σαν να μην έφτανε αυτό καθημερινά μετράμε θανάτους και καινούργιων ζώων! Η εξόντωση και άλλων αδέσποτων ζώων, αυτή την φορά στο Χέρσο Κιλκίς, προσβάλλει όχι μόνον την κοινωνία μας και τον πολιτισμό μας, αλλά θα έπρεπε να προκαλεί και την τεράστια αγανάκτηση όλων μας!

 

Όπως έκανε σαφές και η πρόεδρος του Συλλόγου μας στην εκπομπή του κ. Μάνεση, τα τελευταία 3 χρόνια έχουν θανατωθεί περισσότερα από 300 ζώα. Τέτοια περιστατικά αποτροπιασμού αντί να εξαλείφονται, στην κοινωνία του Κιλκίς τείνουν να πληθαίνουν. Θρηνούμε καθημερινά θύματα, χωρίς κανένας να θορυβείται!

Ο Σύλλογός μας, για ακόμη μία φορά ζητά, άμεση εισαγγελική παρέμβαση! Δεν το διανοείται ανθρώπινος νους να κυκλοφορούν ανάμεσά μας οι δολοφόνοι τόσων αθώων ψυχών. Η ύπαρξη αδέσποτων ζώων σε μία κοινωνία είναι αποκλειστικό αποτέλεσμα της ανθρώπινης ανευθυνότητας, που πάλι στην συγκεκριμένη περίπτωση εισπράττουν τα ζώα, και την πληρώνουν με την ζωή τους. Ως εθελοντές που προσπαθούμε να προσφέρουμε μία καλύτερη ζωή σε αυτά τα πλάσματα, οφείλουμε όχι μόνο να γνωρίζουμε από τι πρέπει να τα προστατέψουμε, αλλά και πώς να τους προσφέρουμε μία ασφαλή ζωή. Αυτό δεν είναι εφικτό αν δεν γίνουν πρώτα απ’ όλα αυτοψίες, αν δεν ταυτοποιηθεί το δηλητήριο που χρησιμοποιήθηκε για την εξόντωση τόσων ψυχών αλλά και φυσικά αν δεν συλληφθούν και τιμωρηθούν οι ένοχοι.

Με δύο λόγια, ζητούμε την άμεση κινητοποίηση των αρχών για την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων και κάνουμε έκκληση σε οποιονδήποτε έχει δει ή γνωρίζει κάτι να το καταγγείλει στις αρμόδιες αρχές!

Είναι αδιανόητο εν έτει 2022 κάτοικοι της πόλης να διαμαρτύρονται για την τόση «επικινδυνότητα» των αδέσποτων ζωών και να κλείνουν τα μάτια απέναντι σε αυτές τις εν ψυχρώ δολοφονίες. Γιατί δεν έχει τρομάξει και ανησυχήσει το συγκεκριμένο συμβάν, που γίνεται μάλιστα και κατ’ εξακολούθηση; Στα πάρκα, στις παιδικές χαρές και στις πλατείες που τοποθετήθηκαν τα δηλητήρια παίζουν καθημερινά παιδιά! Η ανησυχία του μέσου Κιλκισιώτη είναι η ύπαρξη του αδέσποτου ζώου σε έναν δημόσιο χώρο και όχι το δηλητήριο που μπορεί να προκαλέσει κακό και στο παιδί του; Όπως έχει αποδειχθεί, ο άνθρωπος που σκοτώνει ένα ζώο με τόση άνεση αποτελεί έναν δυνητικό δολοφόνο και ανθρώπινων ψυχών!

Η σιωπή είναι συνενοχή! Μιλήστε, απευθυνθείτε στις αρμόδιες αρχές και βοηθήστε μας να αποτρέψουμε και να εξαλείψουμε τέτοια ειδεχθή εγκλήματα από την κοινωνία μας!

Εκ μέρους του Φιλοζωικού Συλλόγου Κιλκίς,

Βασιλική  Γ. Καραγιαννίδου,

Πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ/

MA Επικοινωνίας: Εκστρατείες Επικοινωνίας και Έρευνες Κοινού,

Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ ΑΠΘ.