Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024, 11:49:43 πμ
Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2008 11:15

Φυλάκιση για τα ληγμένα κοτόπουλα. Στον πρώην Διοικητή και στον Διευθυντή του Νοσοκομείου Κιλκίς

Φυλάκιση έξι μηνών και χρηματικό πρόστιμο 3.000 ευρώ σε καθένα επέβαλε το μονομελές πρωτοδικείο Κιλκίς στον πρώην Διοικητή του Νοσοκομείου Κιλκίς Αν. Αμπατζή και στο Διευθυντή του ιδρύματος Ι. Νικολαίδη, κρίνοντάς τους ενόχους για μη επαρκή προστασία της δημόσιας υγείας με την κακή κατάσταση των μαγειρείων και την διατήρηση στα ψυγεία των μαγειρείων κοτόπουλων που είχε λήξει η προθεσμία ανάλωσής τους.

Η δίκη των δυο κορυφαίων στελεχών του νοσοκομείου έγινε την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου και από την ακροαματική διαδικασία το δικαστήριο πείστηκε για την ενοχή τους, ενώ οι δυο καταδικασθέντες άσκησαν έφεση.
Να σημειωθεί ότι το θέμα των κακής κατάστασης των μαγειρείων είχε προκληθεί από διαμαρτυρίες και καταγγελίες εργαζομένων πριν δυο χρόνια και είχαν ως αποτέλεσμα την παρέμβαση της εισαγγελίας  Κιλκίς που κινητοποίησε τις αρμόδιες υπηρεσίες υγείας και πραγματοποίησαν αυτοψία, απόρροια της οποίας ήταν να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά των κ. Αμπατζή και Νικολαϊδη.
Τα γεγονότα εκείνα οδήγησαν εξάλλου στο κλείσιμο των μαγειρείων  και την από τότε διατροφή των νοσηλευομένων από εταιρεία κέτεριγκ της συμπρωτεύουσας.
Ο νέος διοικητής μάλιστα Δημ. Ασημακίδης εκτιμώντας ως ζωτικής σημασίας την εξασφάλιση της υγιεινής διατροφής επιτάχυνε τους ρυθμούς για την κατασκευή νέων μαγειρείων στο ίδρυμα.