Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024, 10:12:56 μμ
Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2022 18:19

Γεωργαντάς: Επιτράπηκε η υλοτομία δασικών ειδών Γαύρου, Φουντουκιάς και Πουρναριού

Πλέον επιτρέπεται η υλοτόμηση δασικών ειδών Γαύρου, Φουντουκιάς και Πουρναριού για την κάλυψη των ατομικών αναγκών για καυσοξύλευση των μόνιμων κατοίκων των αναφερόμενων στο παράρτημα δασικών συμπλεγμάτων συγκεκριμένων περιοχών.

 

Με την αριθμό 339715/06-10-2022 απόφαση του προϊστάμενου της Δ/νσης Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών Μακεδονίας και Θράκης τροποποιήθηκε προηγούμενη απόφαση σχετικά με Δασική Ρυθμιστική Διάταξη Καυσοξύλευσης που αφορά την κάλυψη ατομικών αναγκών κατοίκων περιοχής ευθύνης Δασαρχείου Κιλκίς.

Οι λεπτομέρειες εφαρμογής της συγκεκριμένης ρύθμισης θα ανακοινωθούν άμεσα από το Δασαρχείο Κιλκίς, καθώς και το κανονιστικό πλαίσιο που θα ισχύει.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατανοώντας τις ειδικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί φέτος για την ανάγκη κάλυψης ατομικών αναγκών θέρμανσης των κατοίκων δίνει την δυνατότητα αυτή σε συνεργασία με την διεύθυνση Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών Μακεδονίας και Θράκης και τον Δασάρχη Κιλκίς.

Η κατανόηση του ζητήματος και η άμεση αξιοποίηση του υφιστάμενου κανονιστικού πλαισίου αποδεικνύει το ενδιαφέρον του αρμόδιου Υφυπουργού, Γιώργου Αμυρά, που επιλήφθηκε άμεσα και αποτελεσματικά του θέματος.