Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020, 5:29:16 πμ
Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2007 09:51

Για την πρωτιά ο Γιάννης Λαζαρίδης

Συντάκτης:
 Ο τελικός αγώνας της εφετινής σειράς των ελληνικών γκραν πρι στίβου με την ονομασία «Ποσειδώνεια 2007» που διοργανώνουν η ΓΕ Πόρου Τροιζηνίας και ο Δήμος Πόρου σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ θα διεξαχθεί την Τετάρτη 25 Ιουλίου.

Όπως είναι γνωστό πρόκειται για τον 4ο και τελευταίο αγώνα της πετυχημένης σειράς (οι δύο πρώτοι έγιναν τον Μάιο στο Άργος Ορεστικό και στην Έδεσσα και ο 3ος την Τετάρτη 11 Ιουλίου στη Σπάρτη) που έχει θεσπίσει η ομοσπονδία στίβου με στόχο να δίνονται περισσότερα αγωνιστικά κίνητρα στους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες.

Στον Πόρο προσκλήθηκαν για να αγωνιστούν φέτος και τρεις αθλητές του ΓΑΣ Κιλκίς. Πρόκειται για τον Βαλκανιονίκη Γιάννη Λαζαρίδη και τους παίδες αθλητές Γιώργο Καπέτη και Χαράλαμπο Μηναρετζή.

Ο Λαζαρίδης προηγείται στην ειδική βαθμολογία του αγωνίσματος των 110 μ με εμπόδια με 16 βαθμούς και μόνο εάν δεν …τερματίσει κινδυνεύει να χάσει την πρωτιά! Ωστόσο, πέρα από την 1η θέση στη βαθμολογία ο Λαζαρίδης θα επιδιώξει ακόμη μία καλή εμφάνιση και μια επίδοση κάτω από τα 14’’00 που θα τον κρατήσει «ζεστό» ενόψει του Παγκόσμιου Φοιτητικού πρωταθλήματος της Ταϊλάνδης τον άλλο μήνα.

Για τον Γιώργο Καπέτη ο οποίος θα αγωνιστεί στα 100 μ σε επίσημο αγώνα μετά από ένα και πλέον μήνα από τον τραυματισμό του, που του στοίχισε το μετάλλιο στο Πανελλήνιο των Παίδων, είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να κάνει μια καλή κούρσα δίπλα σε άνδρες αθλητές.

Τα ίδια πάνω κάτω ισχύουν και για τον Χάρη Μηναρετζή που ταλαιπωρήθηκε όλη τη χρονιά φέτος από τραυματισμούς και που θέλει να τρέξει ένα 400άρι κοντά στις δυνατότητές του.

Για τους αγώνες του Πόρου έλαβε πρόσκληση για να αγωνιστεί και ο πανελληνιονίκης του δίσκου Παίδων Δαμιανός Κατής, για τον οποίο ο προπονητής του Αλέξανδρος Παυλίδης αποφάσισε να μην τον κατεβάσει αφού δεν επιθυμεί με ένα τριήμερο ταξίδι να διακόψει την προετοιμασία του για το Βαλκανικό πρωτάθλημα.