Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2024, 10:15:29 πμ
Κυριακή, 15 Ιουνίου 2008 08:59

Για το όριο ο Λαζαρίδης

Στο «κυρίως μενού» του στίβου, μετά το διασυλλογικό πρωτάθλημα και τα πρώτα διεθνή μίτινγκ της θερινής σεζόν στη χώρα μας, μπαίνουμε από Παρασκευή 11 Ιουνίου, οπότε διεξάγεται μέχρι και την Κυριακή 13 του μήνα στο ΟΑΚΑ, το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών – γυναικών. Για τους άνδρες θα έχουμε την διεξαγωγή του 94ου Πανελληνίου πρωταθλήματος, ενώ για τις γυναίκες η διοργάνωση είναι η 73η.

Αναμένεται η συμμετοχή περίπου 1.000 αθλητών από σωματεία όλης της χώρας, ενώ θα πάρουν μέρος όλα τα μεγάλα ονόματα του ελληνικού αθλητισμού, με επιπλέον στόχο –όσοι δεν το έχουν καταφέρει ακόμα- την επίτευξη του ορίου στο αγώνισμά τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.
Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ο ΓΑΣ Κιλκίς θα συμμετάσχει με τρεις αθλητές. Πρόκειται για τον χρυσό Βαλκανιονίκη πέρυσι Γιάννη Λαζαρίδη στα 110 μ με εμπόδια ο οποίος από τον πρώτο του κιόλας φετινό αγώνα θα "κυνηγήσει" το όριο της συμμετοχής του στους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου που είναι 13''72 και ο συναγωνισμός του στον τελικό με τον Κώστας Δουβαλίδη του ΑΟ Δράμας μπορεί να φέρει το ρεκόρ. Αύριο μπαίνουν στην μάχη ο σφυροβόλος Χαράλαμπος Χατζηαδαμίδης που με φετινό 58,35 μπορεί να μπει στον τελικό , όπως και άλτης του ύψους Κώστας Καρνάβας που είναι σταθερός φέτος πάνω από τα 2.00 και που με φετινό 2,03 μπορεί να βρεθεί στην 12άδα των καλύτερων της Ελλάδας.
Παράλληλα οι αγώνες που είναι αφιερωμένοι στη μνήμη του Ηλία Μισαηλίδη, θα αποτελέσουν και ένα από τα κριτήρια για την συγκρότηση των εθνικών μας ομάδων που θα μας εκπροσωπήσουν 21-22 Ιουνίου στη Σούπερ Λίγκα του ευρωπαϊκού κυπέλλου στίβου που θα γίνει στο Ανσί της Γαλλίας οι άνδρες και στην Α΄ κατηγορία της ίδιας διοργάνωσης οι γυναίκες, η οποία θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Ηλίας
Μισαηλίδης
Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα είναι αφιερωμένο στον «Νέστορα» του ελληνικού κλασικού αθλητισμού, Ηλία Μισαηλίδη. Γεννημένος το 1914 στη Σμύρνη, συμμετείχε για πρώτη φορά το 1929 σε παιδικό πρωτάθλημα στίβου με τα χρώματα του Πανιωνίου, του συλλόγου που υπηρέτησε σε ολόκληρη τη ζωή του. Επί σειρά ετών ήταν μέλος της εθνικής ομάδας στίβου, αναδείχθηκε Πανελληνιονίκης και Βαλκανιονίκης. Στη διάρκεια της κατοχής (1942) πρωτοστάτησε στην ίδρυση της Ένωσης Ελλήνων Αθλητών, με πρόεδρο τον Ρένο Φραγκούδη και αντιπρόεδρο τον Γρηγόρη Λαμπράκη.
Το 1974 κατέλαβε τη θέση του Α΄ αντιπροέδρου στον ΣΕΓΑΣ, το διάστημα 1982-1984 έγινε πρόεδρος, ενώ στη συνέχεια μέχρι και το θάνατό του (16/12/1996) εκλεγόταν Α΄ αντιπρόεδρος. Η προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό είναι ανεκτίμητη και για το έργο του γνώρισε πολλές τιμητικές διακρίσεις. Μάλιστα, το Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ, στη συνεδρίασή του στις 22 Δεκεμβρίου 1999, τον ανακήρυξε ως μία από τις πέντε κορυφαίες αθλητικές προσωπικότητες του αιώνα, μαζί με τον Ιωάννη Χρυσάφη, τον Δημήτρη Καραμπάτη, τον Απόστολο Νικολαϊδη και τον Κώστα Παπαναστασίου.