Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024, 8:57:07 μμ
Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2024 09:47

Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε αγώνες όλους τους εργαζόμενους

Η  δεινή θέση στην οποία περιήλθαν οι δημόσιοι υπάλληλοι ύστερα από τα χρόνια της κρίσης με τις περικοπές μισθών και δώρων και τελευταία με το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας οδηγούν στο μόνο μέσο που τους έχει απομείνει: Να βγουν στους δρόμους και να διεκδικήσουν όσα τους στέρησαν οι κυβερνήσεις .

Αυτό είναι το συμπέρασμα από τις δηλώσεις του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της διοίκησης της ΑΔΕΔΥ Χαράλαμπου Κόκκινου το μεσημέρι της Τρίτης 16 Ιανουαρίου στο Κιλκίς.

Ο κ. Κόκκινος βρέθηκε στο Κιλκίς στο πλαίσιο της πανελλαδικής εκστρατείας της ΑΔΕΔΥ συζητήσει με τα νομαρχιακά τμήματα της ΑΔΕΔΥ  και να οργανώσει τις κινητοποιήσεις που δεν θα αργήσουν καθώς, όπως είπε, ο κόμπος έφτασε στο χτένι.

Προσκάλεσε σε ενωτική δράση όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ενώ στα επιμέρους αιτήματα εστίασε επίσης στις ελλείψεις προσωπικού και στην άμεση ανάγκη προσλήψεων επικαλούμενος την περίπτωση των τεσσάρων δομών υγείας του νομού.

Στο πλαίσιο της εδώ επίσκεψής του ο κ. Κόκκινος είχε με εκπροσώπους φορέων στο Κιλκίς και συνεργασίες με τα τοπικά συνδικαλιστικά στελέχη, τον πρόεδρο του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Γιάννη Καραΐτη και τους συνδικαλιστές Τάσο Βασιλακάκη, Πασχάλη Μασούρα (πρόεδρο των εργαζομένων του Νοσοκομείου Κιλκίς), την πρόεδρο των δημοτικών υπαλλήλων ν. Κιλκίς Ελένη Χριστοφορίδου κ.α.

 

 Σε σχετική ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ λέει τα εξής:

Με στόχο την ανάδειξη των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο Τομέα, την ενημέρωση των εργαζομένων και της κοινής γνώμης για το πρόγραμμα δράσεων της ΑΔΕΔΥ, την προετοιμασία των κινητοποιήσεων και το επόμενο διάστημα την πραγματοποίηση της Γενικής Απεργίας, περιόδεψε στο Κιλκίς το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ  Χαράλαμπος Κόκκινος.

 Ο Χαράλαμπος Κόκκινος συνοδευόμενος από τον Προέδρο του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Κιλκίς Καραΐτη Ιωάννη, τον Γ. Γραμματέα Μασούρα Πασχάλη και το μέλος Λαζαρίδη Γιώργο, επισκέφτηκαν και συζήτησαν με εργαζόμενους σε σχολικές μονάδες, στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και στο Δήμο Κιλκίς ενώ στη συνέχεια παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ όπου επισήμαναν:

- την ανάγκη για οικονομική στήριξη  και αναβάθμιση των δημοσίων υπαλλήλων από την Πολιτεία, οι οποίοι βρίσκονται στα όρια της φτώχειας και αδυνατούν να επιβιώσουν με αξιοπρέπεια εξαιτίας των περικοπών που έχουν υποστεί και της ανεξέλεγκτης ακρίβειας.

Οι πρόσφατες μικρές αυξήσεις  που έλαβαν πρόσφατα δεν καλύπτουν τις απώλειες της τελευταίας 15ετιας.

-την άμεση στελέχωση του Δημοσίου Τομέα με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ιδιαίτερα σε νευραλγικούς τομείς που στηρίζουν τον  " πυλώνα " του κοινωνικού κράτους, όπως είναι η υγεία, η παιδεία.

- την επιλογή στελεχών σε θέσεις ευθύνης στο Δημόσιο Τομέα με αξιοκρατικές διαδικασίες.

Καλούμε την κυβέρνηση και το σύνολο του πολιτικού κόσμου να  στηρίξει τα δίκαια αιτήματα μας. Αν συνεχιστεί η ίδια αδιάλλακτη στάση η ΑΔΕΔΥ  θα προχωρήσει εντός του προσεχούς χρονικού διαστήματος σε  κινητοποιήσεις και σε γενική πανελλαδική  απεργία. 

 

Όλα όσα δήλωσαν ο κ. Κόκκινος και ο κ. Καραΐτης, μπορείτε να τα παρακολουθήσετε στη webTV της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας, eidisis.gr.

Πολυμέσα