Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, 1:41:12 πμ
Δευτέρα, 03 Μαϊος 2010 13:50

Η απόφαση για τους δυο δήμους στο Ν. Κιλκίς

n_kilkis


Δεν επιφύλαξε καμιά έκπληξη στο ν. Κιλκίς το Υπουργείο Εσωτερικών και ο κ. Ραγκούσης. Οι δυο δήμοι είχαν προεξοφληθεί τις τελευταίες μέρες σχεδόν από το σύνολο της κοινής γνώμης, ενώ ακόμα και ο ορισμός της Γουμένισσας ως ιστορικής έδρας, είχε διαρρεύσει τις προηγούμενες μέρες. Ιδού η πλήρης απόφαση, όπως αναφέρεται στο σχέδιο νόμου που καταθέτει ο κ. Ραγκούσης, σχετικά με τη γεωγραφία του «Καλλικράτη» στο ν. Κιλκίς
«Συνιστώνται οι κατωτέρω δήμοι:
1. Δήμος Κιλκίς με έδρα το Κιλκίς αποτελούμενος από τους δήμους α. Κιλκίς β. Κρουσσών γ. Χέρσου δ. Πικρολίμνης ε. Μουριών στ. Γαλλικού ζ. Δοϊράνης, οι οποίοι καταργούνται.
2. Δήμος Παιονίας με έδρα το Πολύκαστρο και ιστορική έδρα τη Γουμένισσα αποτελούμενος από τους δήμους α. Πολυκάστρου β. Ευρωπού γ. Αξιούπολης δ. Γουμένισσας και τ η κοινότητα Λιβαδιών, οι οποίοι καταργούνται».

«Χρύσωσε το χάπι»
Σημειώνουμε ότι η περίπτωση της Γουμένισσας ήταν το μόνο σοβαρό πρόβλημα που έπρεπε να επιλύσει το Υπουργείο Εσωτερικών. Η ιστορική πόλη επικαλείται τον κομβικό της ρόλο στην περιοχή ως πρωτεύουσα της επαρχίας Παιονίας και προς τούτο ήταν και ο πρώτος δήμος που συγκάλεσε σύσκεψη όλων των φορέων του για να προτείνουν όλοι ομόφωνα τη σύσταση ενιαίου δήμου με τους άλλους δύο δήμους της επαρχίας (Αξιούπολη-Ευρωπός) με πρωτεύουσα τη Γουμένισσα.
Ο ορισμός της ως ιστορικής έδρας όχι μόνο δεν ικανοποιεί, αλλά εκτιμήθηκε ως προσπάθεια της κυβέρνησης να «χρυσώσει το χάπι». Είναι χαρακτηριστικές οι αντιδράσεις του Δημάρχου  (καταχωρίζονται σε χωριστό ρεπορτάζ) και του κ. Δημήτρη Μουζούρη.
Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Μουζούρης, αντέδρασε έντονα, με δήλωσή του στην εφημερίδα μας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως με την «πρόταση για ιστορική έδρα, απλά επιχειρούν να μας χρυσώσουν το χάπι. Η Γουμένισσα δικαιούται έδρα δήμου, ακόμη και με τα ίδια τα κριτήρια που θέτει το υπουργείο Εσωτερικών. Είναι η ώρα που θα πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στη Γουμένισσα και την προοπτική της».