Σάββατο, 8 Μαΐου 2021, 12:31:21 πμ
etpa
Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021 21:25

Ή βλέπουν ΕΟΔΥ και τρέχουν οι ύποπτοι ή θα πάρουμε τα …βουνά όλοι μαζί στο Κιλκίς

Συντάκτης:

Ετούτο το κακό δεν έχει προηγούμενο, ούτε και εξήγηση. Καθημερινά τα κρούσματα κορονοϊού στο ν. Κιλκίς αυξάνονται και πληθύνονται κατακτώντας τη μια μετά την άλλη τις πανελλαδικές πρωτιές.

Σήμερα Δευτέρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, πάλι κάναμε το θαύμα μας και  με τα 40 κρούσματα είμαστε μακράν οι χειρότεροι της χώρας.

 

Φωνάξαμε τις τελευταίες ημέρες πως ο ΕΟΔΥ μας ξέχασε, δεν έγιναν εγκαίρως διαγνωστικά τέστ  κ.ο.κ. και είναι αλήθεια ότι τουλάχιστον για την Παιονία ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας συνελήφθη κοιμώμενος.

Ωστόσο για να λέμε και του στραβού το δίκιο και να μην τα ρίχνουμε όλα στην κεντρική διοίκηση και τους φορείς της, και που ήρθαν τα συνεργεία του ΕΟΔΥ και διενήργησαν μαζικούς ελέγχους και πάλι συμπέρασμα δεν βγήκε.

Ή για να ακριβολογήσουμε, τα αποτελέσματα των γρήγορων ελέγχων κοιτούν στην Ανατολή και τα κρούσματα κάθε απόγευμα προς τη Δύση! Όπως λέμε καμιά σχέση.

Με τα 40 σημερινά κρούσματα συμπληρώθηκαν μέσα στον Απρίλιο 715 κρούσματα. Ολόκληρο τον Δεκέμβριο ήταν 782 κι όπως πάμε θέλουμε δυο τρεις ημέρες το πολύ για να συγκρινόμαστε πλέον με τον καταστροφικό Νοέμβρη (1037 κρούσματα)

Τι δείχνουν όμως τα αποτελέσματα των γρήγορων ελέγχων (rapid test) που διενεργήθηκαν μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα και στον ίδιο νομό;

Ανατρέξαμε λοιπόν στο αρχείο των ΕΙΔΗΣΕΩΝ για να επιβεβαιώσουμε και με αριθμούς τη δυσαρμονία που διαφάνηκε εδώ και κάμποσες ημέρες μεταξύ  ελέγχων και κρουσμάτων.

Στο ν. Κιλκίς λοιπόν μέσα στον Απρίλιο διενεργήθηκαν οι ακόλουθοι μαζικοί και δωρεάν έλεγχοι  από συνεργεία του ΕΟΔΥ και καταγράφηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα

Από τις  τελευταίες ημέρες προς την αρχή του Απρίλη:

Φιλυριά-Πολύπετρο: 85 έλεγχοι, 1 θετικός

Καμπάνης: 126 έλεγχοι, 4 θετικοί

Αξιούπολη: 80 έλεγχοι, 2 θετικοί

Μικρόκαμπος: 73 έλεγχοι, ένας θετικός

Ποντοηράκλεια-Πλατανιά: 92 έλεγχοι, 4 θετικοί

Τέρπυλλος: 75 έλεγχοι, κανένας θετικός

Χέρσο: 54 έλεγχοι, τρεις θετικοί

Κιλκίς : 202 έλεγχοι, 2 θετικοί

Κιλκίς: 186 έλεγχοι, κανένας θετικός

Νέο Αγιονέρι: 134 έλεγχοι, κανένας θετικός

Ευκαρπία: 82 έλεγχοι, 4 θετικοί

Δροσάτο: 41 έλεγχοι, 8 θετικοί.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα σε όλους τους ελέγχους που διενεργήθηκαν μέσα στον Απρίλιο από συνεργεία του ΕΟΔΥ.

Συνολικά ελέγχθηκαν 1.200 άτομα και βρέθηκαν θετικοί οι 39! Δείκτης θετικότητας δηλαδή 3,25%, ένας δείκτης που αν επιβεβαιωνόταν στην πράξη  από τα κρούσματα σήμερα θα ήταν όχι όλα ανοιχτά, αλλά τα πάντα ορθάνοιχτα!

Και το συγκλονιστικό: Στην Παιονία που η πανδημία θερίζει, ο δείκτης θετικότητας στις πέντε  περιοχές που έγιναν έλεγχοι  είναι μικρότερος (2,7%)  από  τον συνολικό του νομού!

Μην επιχειρήσετε να εξάγετε λογικό συμπέρασμα. Όσο κι αν προσπαθήσαμε εμείς δεν τα καταφέραμε. Διότι όσα προκύπτουν μόνο λογικά δεν είναι.

Το αδιαμφισβήτητο γεγονός είναι πως το Κιλκίς με τα κρούσματα που ανακοινώνονται έχει τον χειρότερο Ημερήσιο Δείκτη Μολύνσεων πανελλαδικά. Μακράν του δεύτερου εκτός κι αν συγκριθούμε με κάποιες μικρές εστίες, όπως μεμονωμένα νησιά (π.χ. Κάρπαθος..κλπ)

Να υποθέσουμε ότι στους ελέγχους του ΕΟΔΥ στο ν. Κιλκίς δεν προέρχονται ή μάλλον τους αποφεύγουν οι ύποπτοι πόσο λογικό είναι;

Από την άλλη αν δεν τους αποφεύγουν, πόσο λογική είναι η διάσταση του αριθμού των ελέγχων από τα καθ’ ημέραν κρούσματα;

Να υποθέσουμε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των κρουσμάτων είναι εισαγόμενα  καθώς πρόκειται για κατοίκους της Θεσσαλονίκης που δηλώνουν μόνιμη κατοικία το γενέθλιο Κιλκίς; Αλλά τότε γιατί η Χαλκιδική και η Πιερία, οι  προσφιλέστεροι προορισμοί για να περάσει κάποιος την καραντίνα, δεν παρουσιάζουν αντίστοιχη έξαρση κρουσμάτων και εμφανίζουν  απείρως καλύτερη επιδημιολογική εικόνα;  Βρίθει η συμπρωτεύουσα και Πιεριέων και Χαλκιδικιωτών στην  καταγωγή κατοίκων της.

Τι προκύπτει λοιπόν ως λογικό συμπέρασμα; Στα βουνά, στα βουνά…

Μήπως και ο καθαρός αέρας μαζί με αναστάσιμη ευλογία φωτίσει το νού και τη συμπεριφορά μας.

Θ.Π.