Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024, 9:55:49 μμ
Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2007 10:02

Η δια βίου μάθηση και η εκπαίδευση ενηλίκων

 Η δια βίου μάθηση και η εκπαίδευση ενηλίκων ήταν το επίκεντρο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Κέντρο Πολιτισμού και Πληροφόρησης στο Πολύκαστρο.
Διοργανωτής της εκδήλωσης ήταν η Επιτροπή Συντονισμού Δια Βίου Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Νομού Κιλκίς. Η εκδήλωση είχε μεγάλη επιτυχία, καθώς σε αυτήν παραβρέθηκε πλήθος κόσμου, ενώ με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση, ο Δήμαρχος Πολυκάστρου Δ. Σμυδάκης, ο Δήμαρχος Ευρωπού Ευθ. Κουρτζανίδης, η Δήμαρχος Αξιούπολης Σ. Συμεωνίδου, ο Αντινομάρχης Κιλκίς Αν. Αμανατίδης, εκπρόσωπος της Μητρόπολης Γουμένισσας, εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων και πολιτιστικών συλλόγων. Στην εκδήλωση απέστειλαν, επίσης, χαιρετισμό ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κος Κιλτίδης και ο βουλευτής του Νομού κος Τσιτουρίδης.
Οι υπεύθυνοι των δομών και των αυτόνομων προγραμμάτων της Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων παρουσίασαν τη δράση τους κατά την προηγούμενη εκπαιδευτική περίοδο καθώς και το σχεδιασμό τους για την τρέχουσα χρονιά. Συγκεκριμένα, η κ. Στράντζαλη, προϊσταμένη του Κέντρου Εκπαίδευσης Ενηλίκων αναφέρθηκε στα 70 προγράμματα που υλοποιηθήκαν σε οχτώ δήμους του νομού και σε γνωστικά αντικείμενα όπως η Πληροφορική, οι Ευρωπαϊκές Γλώσσες, ο Πολιτισμός και η Οικονομία – Διοίκηση. Η Σχολή Γονέων με υπεύθυνο τον κ. Ραμπίδη δραστηριοποιήθηκε σε ολόκληρο το νομό με 30 προγράμματα. Ο κ. Ροδακόπουλος, υπεύθυνος του προγράμματος «Εκμάθηση της Ελληνικής Γλώσσας σε εργαζόμενους μετανάστες ΙΙΙ» υλοποίησε επιτυχώς κατά την περσινή χρονιά 9 προγράμματα, ενώ ο κ. Τσουμάνης αναφέρθηκε στα 6 προγράμματα που υλοποιήθηκαν στα πλαίσια του προγράμματος «Ησίοδος» και αφορούν την εκπαίδευση των αγροτών στο δευτερογενή και τριτογενή τομέα της οικονομίας. Τέλος ο κ. Ντέντας, ως μέλος του προγράμματος «ΗΡΩΝ» ενημέρωσε για την πραγματοποίηση 80 προγραμμάτων πληροφορικής για αρχάριους κατά τις εκπαιδευτικές περιόδους 2005 – 2006 και 2006 - 2007.    
Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε η απονομή των πιστοποιητικών στους εκπαιδευόμενους που παρακολούθησαν τα προγράμματα κατά την περασμένη χρονιά.   
Για τη νέα εκπαιδευτική περίοδο η Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης Ενηλίκων έχει ανακοινώσει για το νομό Κιλκίς 2.333 θέσεις εκπαίδευσης Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα της Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων που δραστηριοποιούνται στο νομό, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 23430 23556.