Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 3:07:35 μμ
Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2007 04:26

Η Δικαιοσύνη αποφασίζει για την τύχη των δυο εργαζομένων στο ΚΕΠ Αξιούπολης

Η Δικαιοσύνη θα κρίνει τη νομιμότητα της μη ανανέωσης της σύμβασης των δυο εργαζομένων στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών Αξιούπολης, καθώς οι κ. Σοφία Καντιρίδου και Αικατερίνη Καραστογιάννη προχώρησαν χθες Τρίτη στη διαδικασία ααφαλιστικών μέτρων κατά της απόφασης της Δημάρχου Σόνιας Συμεωνίδου.

Οι προσφεύγουσες στη Δικαιοσύνη υπάλληλοι καταγγέλλουν ότι η απόφαση της κ. Συμεωνίδου που τις κάλεσε να παραδώσουν τα κλειδιά του Κέντρου «μέχρι την απάντηση του Υπουργείου με ποιο τρόπο μπορεί να τις προσλάβει» είναι παράνομη.
Επικαλούνται μάλιστα έγγραφα του Υπουργείου Εσωτερικών με τα οποία προτείνεται στη Δήμαρχο Αξιούπολης να τις επαναπροσλάβει λόγω της εμπειρίας που ήδη διαθέτουν
 Η θέση της κ. Συμεωνίδου
Η Δήμαρχος Αξιούπολης σε έγγραφη απάντησή της αναφέρει τα εξής:
“Σας ενημερώνω ότι στηριζόμενη στα έγγραφα 537/2481 10/11/2004 και 772 14/10/2007 ΟΔΕΚΕΠ  του υπουργείου Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και κάνοντας χρήση των αρμοδιοτήτων και δυνατοτήτων που μου δίνει η θέση μου, προχώρησα στην απόφαση μη ανανέωσης της σύμβασης μίσθωσης έργου των δύο συμβασιούχων του ΚΕΠ”.
Επί της ουσίας και ύστερα από έρευνα προς όλες τις πλευρές το θέμα έχει  τις εξής πραγματικές διαστάσεις:
Οι δυο εργαζόμενες έχουν δίκιο όταν επικαλούνται τα έγγραφα του Υπουργείου Εσωτερικών. Όντως η πολιτική του Υπουργείου Εσωτερικών είναι να επαναπροσλαμβάνονται οι ήδη υπηρετούντες υπάλληλοι, όταν λήγει η σύμβασή τους.
Μόνο που η επαναπρόσληψη δεν μπορεί να γίνει με τον τύπο της ανανέωσης της σύμβασης, και αυτήν ακριβώς την ερώτηση απευθύνει προς  το υπουργείο εσωτερικών με το έγγραφό της η κ. Συμεωνίδου. Με ποιο τρόπο μπορώ να τις προσλάβω; Το υπουργείο προφανώς δεν μπορεί να προτείνει τη μέθοδο της ανανέωσης  και απομένει  η διαδικασία της νέας σύμβασης.
Αλλά για σύναψη νέας σύμβασης την αποκλειστική αρμοδιότητα την έχει η Δήμαρχος Αξιούπολης.
Οι δυο εργαζόμενες λοιπόν υπερασπίζονται το δικαίωμα στην εργασία, επικαλούνται την πολιτική του Υπουργείου, και κατηγορούν την κ. Δήμαρχο ότι μεροληπτεί σε βάρος τους.
Η κ. Δήμαρχος επικαλείται τη νομιμότητα, δεν υπογράφει ανανέωση σύμβασης διότι είναι παράνομη διαδικασία και τη νόμιμη διαδικασία της πρόσληψης με νέα σύμβαση επιθυμεί να την φέρει σε πέρας η ίδια.