Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2023, 8:00:36 μμ
Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2023 09:30

Η εορτή του Προστάτου της Δικαιοσύνης στην Ι. Μητρόπολη Κιλκίς

Σεμνά και μέσα σε κλίμα πνευματικής κατάνυξης τιμήθηκε την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023, η ιερά μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, του προστάτου του Δικαστικού Σώματος, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς.

Το πρωί τελέσθηκε Θεία Λειτουργία από τον Εφημέριο του Ναού Πρωτ. π. Κωνσταντίνο Κουτρή και συμπροσευχόμενος παρέστη εκ του Ιερού Βήματος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την αρτοκλασία υπέρ υγείας όλων όσων υπηρετούν την Δικαιοσύνη και μίλησε σχετικά με τον σήμερα τιμώμενο Άγιο, ευχόμενος ο Ιερομάρτυρας Διονύσιος να εμπνέει με τη σοφία του τους Λειτουργούς της Δικαιοσύνης και να τους συντρέχει με την προστασία του στο ιδιαίτερα δύσκολο και ευθυνοφόρο έργο τους.

Στην εορτή παρέστησαν η Πρόεδρος κα Ευρώπη Αρτόγλου και μέλη του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βεργίδης, ο Δήμαρχος Κιλκίς και μέλος του Συλλόγου κ. Κυριακίδης, δικαστικοί υπάλληλοι, Δικηγόροι - Μέλη του Συλλόγου, κ.α.