Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024, 9:11:48 μμ
Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2007 13:26

Η EUROBANK EFG «ΕΠΕΝΔΥΕΙ» ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Η Τράπεζα Eurobank EFG πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου, την τελετή βράβευσης των αριστούχων μαθητών των Νομών Ημαθίας, Πιερίας, Πέλλας, Κιλκίς, Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας και Γρεβενών, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Βέροιας, στη Βέροια. Η τελετή αυτή είναι η 26η στο σύνολο των 31 εκδηλώσεων που διοργανώνει η Eurobank, σε ισάριθμους Νομούς της χώρας, στο πλαίσιο του προγράμματος χορηγιών «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία».

Το Πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που καθιερώθηκε το 2003, πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες χορηγικές πρωτοβουλίες του Ομίλου της Eurobank, που έχει επιλέξει να υποστηρίζει ενεργά τους τομείς της Παιδείας, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και του Περιβάλλοντος. Μέσω του Προγράμματος αυτού, βραβεύθηκαν μέχρι σήμερα περισσότεροι από 4.500 αριστούχοι, από όλη την Ελλάδα.
Κύριος σκοπός του Προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων ανθρώπων για την κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και των άξιων που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον.
Στόχος της Eurobank είναι να αναδείξει μέσα από την συμβολική επιβράβευση των καλύτερων, τη διαχρονική σημασία αξιών που εμπνέουν και συνοδεύουν τους νέους στην προσπάθεια διεκδίκησης ενός μέλλοντος με αξιώσεις και με διακριτό το στίγμα της δημιουργικότητας και της πρωτοπορίας.
Στο πλαίσιο του Προγράμματος, το οποίο αφορά περισσότερους από 230.000 μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τους αριστούχους αποφοίτους μαθητές με τον υψηλότερο βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε κάθε ένα από τα 1.300 Λύκεια που λειτουργούν στην Ελλάδα, δημόσια ή ιδιωτικά, πρωινά ή νυκτερινά.
Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, το οποίο κατατίθεται σε λογαριασμούς Ταμιευτηρίου στα καταστήματα Eurobank της κάθε πόλης.
Πρώτος έλαβε το λόγο ο Νομάρχης Ημαθίας Κωνσταντίνος Καραπαναγιωτίδης, ο οποίος συνεχάρη τους μαθητές για την επιτυχία τους αλλά και την Eurobank για την ηθική και οικονομική στήριξη που παρέχει στους αριστεύσαντες και ευχήθηκε η πρωτοβουλία αυτή να συνεχιστεί και στο μέλλον. Χαιρετισμό απέστειλαν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης και οι Βουλευτές Ημαθίας, Φλώρινας και Καστοριάς Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Γεώργιος Λιάνης και Βίβιαν Μπουζάλη, αντίστοιχα, συγχαίροντας την Eurobank και τους αριστούχους.
Σε ομιλία του ο Περιφερειακός Διευθυντής της Eurobank κ. Κωνσταντίνος Βλάχος, τόνισε ότι «η Τράπεζα ανταποκρινόμενη στις προκλήσεις της νέας εποχής, ενθαρρύνει τη νεολαία να ακολουθήσει το δρόμο της μάθησης, της μόρφωσης και της προόδου με την καθιέρωση του νέου αυτού θεσμού. Σε μια περίοδο κατά την οποία πολλές από τις παραδοσιακές αξίες που στήριξαν την ανάπτυξη της κοινωνίας μας αρχίζουν να αμφισβητούνται, πιστεύουμε ότι πρέπει να αναδεικνύονται και να επιβραβεύονται  οι καλύτεροι, αυτοί που θέτουν στόχους και επιλέγουν το δύσκολο δρόμο της επίπονης προσπάθειας για να τους κατακτήσουν».
Τιμητική πλακέτα απονεμήθηκε στα σχολεία απ’ όπου αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον ανώτερο Γενικό Βαθμό Πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του κάθε Νομού. Συγκεκριμένα, στο Νομό Κιλκίς στο Γενικό Λύκειο Πολυκάστρου, απ’ όπου αποφοίτησε η Ελένη Γεωργάκα.
Τα βραβεία της Τράπεζας Eurobank για το Νομό Κιλκίς έλαβαν οι εξής:
Μαριάνα Αρκούδα από το Λύκειο Πολυκάστρου
Ανδρέας Ζαγναφέρης από το Λύκειο Σ. Σ. Μουριών
Μαρία    Ζιάκα από το 1ο Λύκειο Κιλκίς
Παρθένα Καλτσίδου     από τις Λυκειακές Τάξεις Αγιονερίου
Μαρία    Καρακόλη από το Λύκειο Γουμένισσας
Ευδοκία Μυστρίδου από το    1ο Λύκειο Αξιούπολης
Αναστάσιος Παντελίδης από το 2ο Λύκειο Κιλκίς
Σοφία    Τζούλη από το Λύκειο Ευρωπού.